Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Η μεγάλη επιτυχία 50 νέων μαθητών της Αίγινας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


 Ο μήνας που φεύγει, ο μήνας που μας ταλαιπώρησε με φωτιές και ατελείωτο καύσωνα μας έφερε και ένα πολύ χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα.

Η είσοδος  στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές  της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πολλών νέων Αιγινητών, σκορπά ελπίδα και αισιοδοξία  σε όλους μας.

48 μαθητές και μαθήτριες από το Γενικό Λύκειο Αίγινας και 2 μαθήτριες από το ΕΠΑΛ Αίγινας είναι οι επιτυχόντες μετά από μια αγωνιώδη και κοπιώδη κούρσα προετοιμασίας.

Όλοι τους κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα τραύματα της πανδημίας με τα κλειστά σχολεία με την τηλεκπαίδευση και τα απόνερα της και να βάλουν στόχους και να τους πετύχουν. Ειδικά  η υπερπήδηση αυτού του μεγάλου εμπόδιου, κάνει τη νίκη τους ακόμα πιο μεγάλη.

Αξίζει επίσης κανείς να κοιτάξει και τις Σχολές στις οποίες εισήλθαν. Σχολές πρώτης γραμμής και από το Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο.

Τα κριτήρια της επιτυχίας λοιπόν είναι όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, αν κρίνουμε από τις επιλογές τους.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και όλες, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στάθηκα στο πλευρό των παιδιών, που ώθησαν, παρακίνησαν, καθοδήγησαν και έγιναν μέτοχοι και συγκοινωνοί της επιτυχίας  τους.

Ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας  για την τοπική κοινωνία και μια μεγάλη επένδυση για το μέλλον του τόπου.