Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

"Μαλλιά κουβάρια" η παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης έρχεται στην Αίγινα.



Το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας έχει την τιμή να φιλοξενήσει την Τετάρτη 26 Ιουλίου την παράσταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ρούμελης με το έργο  του Ν.Λάσκαρη: "Μαλλιά Κουβάρια".

Το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική κωμωδία του 19ου αιώνα, που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας

Τα “Μαλλιά Κουβάρια” έργο του Νικολάου Λάσκαρη παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό το 1899. Μια φάρσα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα καλύτερα Γαλλικά μπουλβάρ της εποχής.

 Σε ένα θεατρικό τοπίο περιρρέουσας αποδόμησης, αποφασίσαμε να ξαναθυμηθούμε τους κλασικούς θεατρικούς κώδικες της φάρσας, σχεδιάζοντας μια παράσταση που δεν θα έχει καμία απολύτως αναφορά ή σύνδεση σε ο,τιδήποτε παραπέμπει στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Θα προσπαθήσουμε να ζωντανέψουμε την παλιά “αστική” θεατρική γλώσσα και την “υποκριτική του σαλονιού”, σε μια παράσταση vintage, “καθώς πρέπει”, αλλοτινή, σαν δροσερή γρανίτα.

Καταιγιστικοί διάλογοι, απανωτές παρεξηγήσεις, συζυγικές ζηλοτυπίες, σε ένα έργο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα περίτεχνα μπουλβάρτης Γαλλικής δραματουργίας.

Τοποθετημένη στην εποχή του μεσοπολέμου και τηςBelleEpoque, η παράσταση μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για «γλυκιά ζωή» ανάμεσα σε δύο πολέμους

Η ΤΡΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ:

Τι συμβαίνει όταν ένας ευυπόληπτος παντρεμένος, πρέπει να φύγει για μυστική επιχείρηση, κάτω απότα μάτια μιας ζηλόφθονης συζύγου; Τι ρόλο παίζει η μυστική μάντις που διαβάζει τις τρίχες και ανακαλύπτει τις ερωτικές επιθυμίες; Πώς μπλέκουν μαζί τρεις καλοί φίλοι και οι σύζυγοί τους; Και πως ξεδιαλύνεται ένα κουβάρι παρεξηγήσεων μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικών επεισοδίων;

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Η κλασική αυτή κωμωδία ανεβαίνει σε μια μεταφορά της στην εποχή της BelleEpoqueτης δεκαετίας του 1930, από ένα εκλεκτό επιτελείο καλλιτεχνών:

Ηθοποιοί Νίκος Ορφανός - Σοφία Μανωλάκου - Δημήτρης Καλαντζής - Τζίνη Παπαδοπούλου

Γιώργος Κοψιδάς - Λυδία Τζανουδάκη - Γιάννης Δενδρινός - Χρήστος Σταθούσης

 Συντελεστές

Συγγραφέας: Νικόλαος Λάσκαρης - Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Ορφανός/Τάσος Πυργιέρης

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης  - Σκηνικά: Ελίνα Δράκου

Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη - Σχεδιασμός φωτισμών: ΣτέβηΚουτσοθανάση

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου.