Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Χειροθεσία σε πρωτοπρεσβύτερο του π.Στυλιανού Κουτσούκου από τον Μητροπολίτη Ύδρας.

Στην Εκκλησιαστική πράξη και ζωή η επίδοση ενός οφικίου είναι μια επιβράβευση της πορείας, της προσφοράς και του κόπου ενός ιερέα, ο οποίος δέχεται από τον επίσκοπο την τιμή αλλά  και το βάρος εις το εξής να φέρει Σταυρό.

Να  φοράει Σταυρό κατά  την επιτέλεση των μυστηρίων και των ιερών ακολουθιών. Ιερό Σύμβολο αλλά και υπενθύμιση του περαιτέρω αγώνα και της ιερής αποστολής του μέσα στον κόσμο.

Ο π. Στυλιανός Κουτσούκος άξιος γόνος της Αίγινας και τίμιος λειτουργός της Εκκλησίας έχει να επιδείξει στην μέχρι τώρα ιερατική του ζωή εργατικότητα, συνέπεια και σεβασμό στην αποστολή του, ευθύνη και υπακοή προς  τον Επίσκοπο του, ευγένεια και εκκλησιαστικό ήθος. Προσηνής, χαμογελαστός, ακάματος και πρόθυμος να προσφέρει και να υπηρετήσει.

"Τοις πάσι τα πάντα".

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ.κ. Εφραίμ χθες Κυριακή 30 Ιουλίου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τον χειροθέτησε  σε πρωτοπρεσβύτερο τον π.Στυλιανό Κουτσούκο εξαίροντας το ήθος, τη σεμνότητα και την εργατικότητα  του.

Ευχόμαστε ο Θεός να τον ευλογεί τον ίδιο και την οικογένεια του και να είναι πάντα υγιής και άξιος λειτουργός  της Εκκλησίας.


Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.