Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Γιόρτασε η Κυψέλη τον Ευαγγελισμό και την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασε η Κοινότητα της Κυψέλης τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνική Εορτής της 25ης Μαρτίου. Ιδιαίτερη ημέρα  για την Κυψέλη λόγω της εορτής του ενοριακού ναού που συγκεντρώνει πλήθη πιστών και επισκεπτών από όλη την Αίγινα.
Την παραμονή της εορτής, Κυριακή το απόγευμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο μίλησε διδακτικά ο αρχιερατικός επόπτης αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Γελαδάκης πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς  της Αίγινας. Παρόντες ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φ. Τζίτζης, οι αντιδήμαρχοι κ. Δ. Καραγιάννης και Στ. Θεριανός καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Β. Ζαμπέλης και Γ. Καβάσιλας.
Με άστατο καιρό και πολύ αέρα, ανήμερα της εορτής τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο συνοδικός  γραμματέας αρχιμανδρίτης Σάββας Ζέρβας ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο. Ακολούθησε η Δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον των πεσόντων αγωνιστών, η κατάθεση των στεφάνων από σχολεία και Συλλόγους και η μικρή παρέλαση των σχολείων στον κεντρικό δρόμο της Κυψέλης. Το Δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Μαρίνος. Από την αντιπολίτευση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φ. Πούντος.
Οι εποχιακές ιώσεις στέρησαν την παρέλαση από πολλούς μαθητές και μαθήτριες, ωστόσο η παρουσία των σχολείων ήταν υποδειγματική με πολλούς μαθητές κάθε χρόνο να συμμετέχουν με σωματεία και συλλόγους.

Ο εφημέριος  της ενορίας π. Νεκτάριος Κουκούλης ως άριστος οικοδεσπότης μαζί με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, δεξιώθηκε τους επισήμους αλλά και τους επισκέπτες της ενορίας στο Γραφείο της ενορίας.