Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Χοροί- γαϊτανάκι - ομαδικά παιχνίδια, χαρταετοί και ένας πλούσιος μπουφές λίγο πριν τα κούλουμα στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Έχει πλέον γίνει θεσμός για το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας, η τελευταία Παρασκευή πριν την Καθαρά Δευτέρα να είναι αφιερωμένη στην παράδοση και τα έθιμα των ημερών.

Τη διαφορά στις εκδηλώσεις την έκανε το "γαϊτανάκι" που πολύ επιμέλεια ετοίμασε η γυμνάστρια κ. Αθανασία Λαμπρινού με τη βοήθεια της κ. Μάρθας Χαρτοφύλακα. 

Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε με διαγωνισμό αμφίεσης μαθητών ανά τάξη, με κλήρωση χαρταετών ανά τμήμα, έτσι για να μην ξεχνάμε και το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια όπως τσουβαλοδρομία, πατατοδρομία, διελκυστίνδα και το γαϊτανάκι κάτω από τους ήχους παραδοσιακής μουσικής που έδωσε την αφορμή να στηθεί ένα  πραγματικό πανηγύρι στην αυλή.
Συμπαραστάτης και συνδιοργανωτής στην εκδήλωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που πρόσφερε τους έξι χαρταετούς και  που  ένα πλούσιο μπουφέ για τους μαθητές και τις μαθήτριες ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στα εδέσματα με γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το επιβάλει η παράδοση του τριημέρου.