Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στην ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Δεύτερη ξενάγηση σήμερα 24/3 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Είχε προηγηθεί ανάλογη ξενάγηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας όπου κι εκεί η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Σήμερα οι επισκέπτες που προσήλθαν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία! Η ξενάγηση με το πρώτο γκρουπ ξεκίνησε λίγο πριν τις 12.00 στην αίθουσα  του α΄ορόφου και στη συνέχεια στην αίθουσα  του "ψαρά" και του "αγρότη". Οι επισκέπτες, φίλοι και επισκέπτες του νησιού για το τριήμερο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν δωρεάν και να γνωρίσουν ψηφίδες  της ιστορίας  του νησιού μας αλλά και τη μεγάλη παράδοση και ιστορία των Σφουγγαράδων του νησιού.
Στους επισκέπτες διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια  του Μουσείου και το βιβλίο του Θ. Καρζή: "Αρχαίες τραγωδίες στην Αίγινα" έκδοση του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου. Η ξενάγηση και των τεσσάρων ομάδων που δημιουργήθηκαν ολοκληρώθηκε μετά τις 2 το μεσημέρι.
Οι επισκέπτες έμειναν γοητευμένοι από τις αίθουσες  και τον πλούτο των εκθεμάτων, ενώ εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Μουσείου.

 Ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου έχει σκοπό να προγραμματίσει ανάλογες δράσεις στο προσεχές διάστημα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία  στους επισκέπτες  του νησιού να γνωρίσουν τη λαογραφία και τον πολιτισμό της Αίγινας.