Τετάρτη 9 Απριλίου 2025

Το "κόκκινο σπίτι" της Κατερίνας Αγγελάκη -Ρουκ.

Κάπου στον εσωτερικό δρόμο πίσω από το 1ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ, βρίσκεται έρημη και σκοτεινή η οικία  της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ. Μέσα σε ένα τεράστιο αγρόκτημα με φιστικιές κυρίως και άλλα δέντρα η Κατερίνα πέρασε μοναδικές στιγμές στον "παράδεισό της" όπως αποκαλούσε το σπίτι αυτό. Το "κόκκινο σπίτι" με τα πράσινα παράθυρα και τη βεράντα!

"Και να σκεφτείς , έλεγε, ότι χρωστάω τον παράδεισο  αυτόν σε μια  καταστροφή"!! Εννοώντας την Μικρασιατική από όπου ήρθε η οικογένεια της στην Ελλάδα.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά  το θάνατό της, το κτήμα και το σπίτι περιέρχονται στο Δήμο Αίγινας σύμφωνα με δική της επιθυμία.

Πέρα από την πνευματική κληρονομιά που αφήνει σε όλους, αφήνει και αυτήν την υλική με σκοπό να γίνει εκεί Γυμνάσιο αλλά και ένας χώρος πολιτισμού.

Ας ευχηθούμε γρήγορα τα όνειρα και οι επιθυμίες της να γίνουν πραγματικότητα.