Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Οι "ΤΡΩΑΔΕΣ" του Ευρυπίδη στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας. Παράσταση από τη Ράλλειο Σχολή Πειραιά.

Το 2ο  Γυμνάσιο Αίγινας παρουσιάζει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 μ. μ. την παράσταση "ΤΡΩΑΔΕΣ"  του Ευρυπίδη σε μετάφραση Μ. Κακογιάννη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Η παράσταση έρχεται στην Αίγινα στα πλαίσια  της συνεργασίας  των σχολείων και των πολιτιστικών ανταλλαγών και με την σύμπραξη του Γραφείου Πολιτιστικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και απευθύνεται στο κοινό της Αίγινας.

Η τραγωδία αναφέρεται στην ιστορία της ολοκληρωτικής καταστροφής της Τροίας από τους Αχαιούς  και στους εξευτελισμούς που υπέστησαν οι γυναίκες της πόλης από τους κατακτητές με φόντο τα συντρίμμια  της Τροίας.
Ο δεκαετής Τρωϊκός πόλεμος  έχει τελειώσει και οι γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης από τους Έλληνες. Πρόσωπα  του έργου, η Εκάβη που μόλις έχει χάσει τον άντρα και τους γιούς της και στη διάρκεια  του έργου θα χάσει και τον εγγονό της, ενώ η Ανδρομάχη μαθαίνει πως οι Αχαιοί αποφάσισαν να σκοτώσουν το μικρό της γιο Αστυάνακτα.

Η τραγωδία είναι σπαραχτικά επίκαιρη. Αναφέρεται στα δεινά  του πολέμου, στην προσφυγιά, στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, στο σεβασμό της  ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Διδασκαλία: Μικαέλα Δανά.
Παίζουν οι: Βαλαβάνη Νεκταρία, Γεωργακά Δέσποινα, Γεωργακά Παναγιώτα, Γεωργικοπούλου Μάγδα, Ελστέρν Ασπασία, Λάτου Μαρία, Ξένου Ειρήνη, Πολυκανδριώτη Μαρίλια

Σιουρδάκη Τάνια, Τζιαμπαζίδου Άννα Μαρία, Τσιπόγλου Βιολέτα