Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Έξι stringless στην Κολώνα.

Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της απρόσμενης βραδιάς  που οι έξι Θεσσαλονικιές χάρισαν στο κοινό της Αίγινας το βράδυ της Κυριακής 8/9.

Και καθώς τα τελευταία πλοία έπαιρναν τους αργοπορημένους παραθεριστές και το φεγγάρι μεσουρανούσε πάνω από το Αγκίστρι, εκεί κάτω από τα πεύκα και τη σκιά της μοναδικής επιζήσασας αρχαίας Κολώνας, οι έξι κυρίες από το Βορρά έβρισκαν τις βάσεις και ξεδίπλωναν τα ηχοχρώματα τους, κάνοντας "παιχνίδι" με γνωστές μελωδίες και τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, διανθισμένο με καυστική πρόζα και μπόλικη περιπαιχτική διάθεση για όλα και για όλους.
Πραγματικά ήταν μια ιδιαίτερη και πολύ καλή στιγμή του φετινού Φεστιβάλ  που ταίριαξε απόλυτα με τον χώρο. Το ειδυλλιακό τοπίο, η ηρεμία της θάλασσας και η γαλήνη της νύχτας έστησαν ένα ξεχωριστό σκηνικό για μια τόσο σπάνια παράσταση.
Το πολυπληθές κοινό καταχειροκρότησε και απόλαυσε  τις ερμηνείες  του φωνητικού σχήματος που με απόλυτη πειθαρχία, μέτρο και σωστή αυτοσκηνοθεσία παρέδωσε μια παράσταση που σπάνια  έχουμε  τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στο νησί.