Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα.

Με εξαιρετική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το διήμερο για  τον εορτασμό της μνήμης  του Αγίου Σώζοντα στην Πέρδικα. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, χιλιάδες Αιγινητών αλλά και επισκεπτών του Σαββατοκύριακου επισκέφθηκαν  την Πέρδικα και προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου σε έναν μοναδικά φροντισμένο ναό όπου επικρατούσε η τάξη και η καλαισθησία. Όμορφα σχήματα από άνθη και κλαδιά  στόλιζαν τους πολυελαίους μαζί με  τον σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση  του ναού στον εξωτερικό του χώρο.

Μια πολύ σημαντική παρέμβαση ήταν αυτή στο εμπορικό τμήμα με  τους μικροπωλητές όπου είχαν παρατάξει τους πάγκους τους από τη  μια πλευρά  του δρόμου, κάτι που διευκόλυνε  την διάβαση των πεζών και δεν άφηνε περιθώρια για συνωστισμό.
 
Η κορυφαία στιγμή της παραμονής, η περιφορά  της  εικόνας  του Αγίου στην παραλία  της Πέρδικας και στα  δρομάκια  του οικισμού.

Συγχαρητήρια  στον αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Μούρτζη, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, την Κοινότητα Πέρδικας και όσους συνέβαλαν στην τάξη και στην οργάνωση  της πανηγύρεως.
Φωτογραφίες : Γραφείο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.