Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Αλλαγές και μειώσεις στα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων.

 

Με λιγότερα  δρομολόγια από σήμερα Δευτέρα  και για το επόμενο διάστημα καθόσον μπαίνουμε πλέον στο φθινόπωρο όπου η επιβατική κίνηση μειώνεται αλλά και τα πλοία θα πρέπει να "δέσουν" για την ετήσια συντήρηση τους.  

Επιστροφή  λοιπόν  σε χειμερινές συνθήκες με λιγότερα δρομολόγια και ακόμη λιγότερους προορισμούς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Δεν υπάρχει από σήμερα Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου η καθημερινή σύνδεση μεταξύ Αίγινας Μεθάνων και Πόρου. Παραμένει μόνο κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή.

Δεν υπάρχει καθημερινό δρομολόγιο προς Σουβάλα, παρά μόνο κάθε Παρασκευή απόγευμα και Κυριακή.

Τα  δρομολόγια προς Αγκίστρι πολύ λιγότερα απ’ ότι είχαμε συνηθίσει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η πρώτη αναχώρηση προς Αίγινα από το λιμάνι  του Πειραιά επιστρέφει στις  07.20 από 06.00 που ήταν τις καθημερινές, και η τελευταία στις 17.45

Η πρώτη αναχώρηση από Αίγινα προς Πειραιά επιστρέφει στις 09.00 με  αυτό συνεπάγεται, ενώ  τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν στις 07.45 και η τελευταία  αναχώρηση προς Πειραιά  θα είναι στις  19.30 αντί  για  τις 21.30  που ήταν τις καθημερινές  του καλοκαιριού.

Το τελευταίο αυτό στοιχείο του πρώτου δρομολογίου συμβατικού πλοίου από Αίγινα προς Πειραιά επιφέρει  πολλές δυσκολίες σε όσους επιθυμούν νωρίτερα πρόσβαση στον Πειραιά  για επαγγελματικούς και όχι μόνο λόγους.

Επιστροφή λοιπόν σε μια «κανονικότητα» που περιορίζει  τις μετακινήσεις μας και επιβάλει διαφορετικό τρόπο ζωής και κάλυψης των αναγκών μας.

Υπέροχες φωτογραφίες από την κ. Στέλλα Μεθενίτη.