Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Μια "Στέγη Πολιτισμού" στην Κυψέλη. Εγκαίνια του χώρου


 Ακολουθώντας την τάση που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες  στην Αθήνα και στο χώρο του πολιτισμού, όπου παλαιοί  επαγγελματικοί χώροι, αποθήκες ή παλαιά  εργοστάσια ή βιοτεχνίες να μετατρέπονται σε πολυχώρους πολιτισμού, μια μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων στην Κυψέλη μετέτρεψε ένα παλιό φανοποιείο σε χώρο πολιτισμού και  του έδωσε την ονομασία: "Στέγη πολιτισμού Αίγινας".

Σε αυτόν το χώρο που από την είσοδο του διακρίνεις την καλαισθησία και το ύφος του, στέγασαν τις ανησυχίες, τα όνειρα, τα σχέδια  τους.

Η "Στέγη πολιτισμού" που από τον προηγούμενο χειμώνα μπήκε δυναμικά  στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, εγκαινίασε τον καινούργιο χώρο της την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα με πολλούς καλεσμένους, εκπρόσωπους φορέων και φίλους να δίνουν ένα δυναμικό παρόν, δύναμη και αισιοδοξία στη νέα αυτή προσπάθεια.
Τον αγιασμό τέλεσαν οι αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Γελαδάκης και ο εφημέριος της ενορίας της Κυψέλης π. Νεκτάριος Κουκούλης. Ο π. Αμφιλόχιος ευχήθηκε και τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι διαπνέονται από την τάση να θέλουν να συνεχίσουν και να μεταδώσουν την παράδοση του τόπου. Όπως χαρακτηριστικά είπε : "παράδοση σημαίνει ταυτότητα για έναν λαό" και υποσχέθηκε κάθε δυνατή συνεργασία με το νέο Σύλλογο.
Ακολούθως ο πρόεδρος  κ. Γεράσιμος Κοκκίνης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και τόνισε χαρακτηριστικά ότι πριν ένα χρόνο "μια ομάδα νέων βρέθηκε πολιτιστικά άστεγοι". Έδωσε το στίγμα της νέας προσπάθειας και αναφέρθηκε στις επιδιώξεις και τους σκοπούς και στις προγραμματισμένες δραστηριότητες του νέου συλλόγου. Τέλος ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους βοήθησαν υλικά και οικονομικά την προσπάθεια και ιδιαίτερα στην μετατροπή και διαμόρφωση του χώρου.



Ακολούθησε μικρή δεξίωση με πλούσια κεράσματα από τα μέλη του Συλλόγου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μαίρη Κουκούλη και Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κυψέλης κ. Μηνάς Γιαννούλης, η κ. Φωτεινή Γιωτάκη εκπρόσωπος της Κοινότητας Πέρδικας, ο  Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας κ. Γ. Μπήτρος, η πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη, ο πρόεδρος της "Αιγιναίας" κ. Γιώργος Μπόγρης, ο πρόεδρος   του Συλλόγου Φίλων της Αίγινας κ. Π. Αγραπίδης, εκπρόσωποι των Συλλόγων του Βαθέος και της Αιγινήτισσας.

Η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου και η στελέχωση του με νέα πρόσωπα δραστήρια και δυναμικά είναι ένας καλός οιωνός για την καλλιέργεια  του πολιτισμού στον τόπο μας. Κάθε νέα προσπάθεια που έρχεται να ταράξει "τα λιμνάζοντα ύδατα" να βάλει το δικό  της λιθαράκι και να δημιουργήσει,  είναι καλοδεχούμενη και χαίρει της εκτίμησης και της στήριξης μας.

Καλή δουλειά λοιπόν για τη "Στέγη Πολιτισμού Αίγινας"