Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Προσευχή και λιτάνευση της εικόνας της Χρυσολεόντισας για τη λύση της ανομβρίας.

Είναι παράδοση που έρχεται από τις δεκαετίες  του προηγούμενου αιώνα οι Αιγινήτες να καταφεύγουν στην Παναγία τη Χρυσολεόντισσα για να προσευχηθούν προκειμένου να σταματήσει η ανομβρία που ταλαιπωρεί τον τόπο. Σε παλαιές φωτογραφίες απεικονίζεται το γεγονός με τους πιστούς να λιτανεύουν την εικόνα περπατώντας από το μοναστήρι μέχρι την πόλη. Και άλλες τόσες φορές η Παναγιά εισάκουσε  τα αιτήματα και οι προσευχές έφεραν αποτέλεσμα και πολύ βροχή.

Σήμερα Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, που η Εκκλησία εορτάζει την μετάσταση  του λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, πολλοί ιερείς λειτούργησαν γι΄αυτό το σκοπό στο μοναστήρι της Παναγιάς αναπέμποντας δεήσεις και ικετήριες ευχές για τη λύση της ανομβρίας. Μαζί τους ένα μεγάλο πλήθος πιστών, ιδιαίτερα νέων που συνεχίζουν την πίστη και τις παραδόσεις μας. Άνθρωποι που ασχολούνται με  την κτηνοτροφία κι έχουν μικρές καλλιέργειες.

Η ευχή όλων μας είναι γρήγορα να αποκατασταθεί η ισορροπία στο κλίμα μας και να επιστρέψουμε σε μια κλιματική κανονικότητα αφού προηγουμένως σκεφθούμε σοβαρά τις περιβαλλοντικές ευθύνες μας και τις συνέπειες των επιλογών και των πράξεων μας.

Η Παναγιά γίνεται και πάλι καταφύγιο και απάνεμο λιμάνι, έτοιμη να δεχθεί τις ικεσίες μας και να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας.



Φωτογραφίες: Γραφείο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.