Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

5 Φεβρουαρίου, ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο

Από τη μαθήτρια της Α΄Γυμνασίου: Μαρούσα Καλαμάκη
  Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.   Η ημέρα αυτή αποτελεί ημέρα ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και  σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των σύγχρονων  τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.
     Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης INSAFE στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα. H Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.
     Το θέμα  του φετινού εορτασμού είναι «Τα Δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online», με το σύνθημα: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ! (Connect with respect!)».
Επίσης πρέπει να πούμε ότι είναι ο πρώτος  επετειακός  εορτασμός  των 10 χρόνων από την καθιέρωσή της για πρώτη φορά το 2004.