Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ATHENS VOICE με Μαίρη Γαλάνη Κρητικού


    Το Πασχαλινό τεύχος της ATHENS VOICE φιλοξενεί στο εξώφυλλό  του, έργο της κ. Μαίρης Γαλάνη Κρητικού από την έκθεση που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στη Γκαλερί Genesis στην οδό Χαρίτου 5 στο Κολωνάκι. Ήδη η έκθεση από την ημέρα των εγκαινίων της (23 Απριλίου) έχει παρουσιάσει τεράστια επιτυχία και συνεχίζεται μέχρι τις  18 Μαΐου.
   Η Athens Voice  μας έχει ξαφνιάσει ευχάριστα πολλές φορές με τα ποιοτικά της αφιερώματα στην Αίγινα. Το τελευταίο όμως εξώφυλλο δεν  περιποιεί τιμή μόνο στην καλλιτέχνη και δημιουργό Μαίρη Γαλάνη Κρητικού αλλά σε όλη την Αίγινα, διότι τα κεντήματα, τα μαξιλάρια, οι θήκες και τόσα άλλα αναδεικνύουν την απαράμιλλη ομορφιά του νησιού και πολλές πτυχές του διαχρονικού πολιτισμού του.
   Μια  τέτοια διαφήμιση σε μια τόσο στενάχωρη οικονομικά εποχή, εν όψει της τουριστικής περιόδου την έχει ανάγκη η Αίγινα, όπως και κάθε τόπος. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Μαίρη. Όταν ο πολιτισμός που παράγεται  σε έναν τόπο "εξάγεται"  τότε το έργο του δημιουργού παίρνει άλλες διαστάσεις και ο τόπος θα πρέπει  να χαίρεται, να ευφραίνεται και να τιμά τουλάχιστον τον δημιουργό. Ας φανούμε επιτέλους γενναιόδωροι.......