Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο "Επιβάτης" στο διαδίκτυο

  'Αλλη μία τοπική εφημερίδα της Αίγινας επιλέγει το διαδίκτυο για την κυκλοφορία της. Εποχή δύσκολη για πρίγκιπες. Το εκτυπωτικό και εκδοτικό κόστος δυσβάσταχτο πλέον. Γι' αυτό και η επιλογή της διαδικτυακής κυκλοφορίας φαντάζει μονόδρομος.
  Αυτό το δρόμο τράβηξε και ο "Επιβάτης της Αίγινας" ένα συνεπές έντυπο στις ημερομηνίες κυκλοφορίας του αλλά και στη σοβαρότητα με την οποία παρουσιάζει τα θέματά του. Εστιάζοντας πάντα σε ακτοπλοϊκά και ναυτιλιακά θέματα, αποτελεί ένα σοβαρό βήμα για  την παρουσίαση των προβλημάτων και θεμάτων της τοπικής ακτοπλοΐας. Παράλληλα μέσα στις σελίδες του δεν παραλείπει να καταγράφει την πολιτιστική κίνηση και δημιουργία του τόπου. Αξιόλογη και αξιομίμητη προσπάθεια που με το μικρό σχήμα του φύλλου "συντρόφευε" την ώρα του ταξιδιού.
  Πλέον μπορούμε να αναζητήσουμε τον "Επιβάτη" μόνο στο διαδίκτυο όπου ήδη έχουν κυκλοφορήσει δύο νέα φύλλα, πληκτρολογώντας απλά τον τίτλο στο google.
   Είναι κρίμα όμως να σταματά  ο έντυπος τύπος γιατί υπάρχουν άνθρωποι κυρίως μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν την ευχέρεια και την ικανότητα πλοήγησης στο διαδίκτυο.
   Ωστόσο οφείλουμε να συγχαρούμε την προσπάθεια του ακάματου και πείσμονα κ. Φίλιππου Χατζηπέρη ο οποίος κατόρθωσε μέσα από τις οικονομικές συμπληγάδες των καιρών μας να βρει  αυτή τη διέξοδο ώστε να μην σταματήσει η κυκλοφορία ενός τέτοιου έντυπου σημαντικού στο χώρο του και χρήσιμου για όλους εμάς που ακόμα έχουμε τη δυνατότητα να "ταξιδεύουμε".