Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Chain η ψηφιακή εφημερίδα του Γενικού Λυκείου Αίγινας που διακρίθηκε





  Ποιός είπε ότι στο Λύκειο τα παιδιά  στοχεύουν μόνο στις εξετάσεις. Αναπτύσσουν παράλληλες δράσεις που αναδεικνύουν τη  δημιουργία,  τη συμμετοχή, τη διάθεση για συλλογική δουλειά αξιοποιώντας τα ταλέντα, τις ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητες. Πέρα από  τα συμβατικά πλέον  προγράμματα όπως η Αγωγή Υγείας ή η Περιβαλλοντική Ομάδα, τα τελευταία χρόνια μέσω των   project και  τη δραστηριοποίηση πολλών εκαπιδευτικών σε καινοτόμες δράσεις, βρισκόμαστε μπροστά  σε ευχάριστες εκπλήξεις  που μόνο αισιοδοξία και χαμόγελα ανακούφιοης προκαλούν. Τελευταίο παράδειγμα η είδηση της τιμητικής διάκρισης για το ΓΕΛ  Αίγινας και τη συμμετοχή του μαζί με άλλα Ευρωπαϊκά σχολεία  σε πρόγραμμα ψηφιακής και έντυπης εφημερίδας στα Αγγλικά.
  Ακολουθεί Δελτίο τύπου από το Λύκειο:
" To Γενικό Λύκειο Αίγινας για πρώτη φορά συμμετείχε, μέσω της Ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-twinning , σε πρόγραμμα συνεργασίας με άλλα Ευρωπαϊκά Λύκεια από τη Γαλλία , Ιταλία , Λιθουανία , Πολωνία και Τουρκία. Το αντικείμενο αυτής της προσπάθειας ήταν η συγγραφή μηνιαίας σχολικής εφημερίδας σε ψηφιακή και έντυπη μορφή στην Αγγλική γλώσσα, ενώ η συγκεκριμένη εργασία των παιδιών του σχολείου μας βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση από τον φορέα που διαχειρίζεται τα προγράμματα.
 Μέσα από το έργο αυτό οι μαθητές του σχολείου μας , οι οποίοι συμμετείχαν από την Α΄ και τη Β΄ τάξη , είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την Αγγλική γλώσσα εκτός τάξης, αμιγώς  επικοινωνιακά και με έναν ενδιαφέροντα στόχο , να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους στο εξωτερικό . Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα  , οι μαθητές του σχολείου μας έδωσαν και έλαβαν πολιτιστικά ερεθίσματα , συνομίλησαν με παιδιά από άλλες χώρες και εντέλει πήραν μια γεύση από την καθημερινότητα των μαθητών σε  άλλα κράτη.      
                                                                                           
Για το σχολείο μας , οι συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελούν προτεραιότητα , έτσι  λοιπόν είναι βέβαιο ότι και στα επόμενα έτη το σχολείο θα συμμετέχει σε ανάλογα συνεργατικά προγράμματα  e-twinning . Κυριότερα όμως , στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Εrasmus+   στο οποίο το σχολείο μας συμμετέχει   , φιλοδοξούμε να δώσουμε στα παιδιά μας  την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό  και να δεχτούν ξένους συμμαθητές τους  εδώ στην Ελλάδα . 
O τίτλος της εφημερίδας είναι CHAIN
Υπεύθυνος καθηγητής προγράμματος: Πεπές Ιωάννης
Μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα:
Α ΤΑΞΗ
ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΜΑΡΙΑ  ΑΛΥΦΑΝΤΗ ΚΑΡΜΕΛΙΤΑ   ΑΞΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΓΑΛΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ   ΓΚΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΓΚΟΝΤΣΙΑΡ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΓΚΡΙΝΕΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΔΕΔΕΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ  ΔΕΔΕΓΚΙΚΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ  ΙΛΑΖΑΪ ΦΛΟΡΙΝΤΑ
ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΒΑΡΒΑΡΑ   ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΙΣΙΔΩΡ  ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ   ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΙΟΥΛΙΑ  ΚΟΥΝΑΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝ   ΤΣΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Β ΤΑΞΗ:
ΑΡΓΥΡΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ   ΒΛΑΧΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ   ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ   ΚΑΛΑΒΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ  ΚΑΣΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ   ΛΑΛΙΩΤΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ   ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   ΣΑΛΙΒΕΡΟΥ ΑΝΝΑ   ΣΥΡΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΖΟΥΛΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ   ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ ΞΑΝΘΟΥΛΑ    ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ"
                                                             Ο Διευθυντής  του Γενικού Λυκείου Αίγινας
                                                                                                    Πούντος  Γιάννης