Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

"Πίσω από τον τοίχο" από τη Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας.

    Πιστή στο καθιερωμένο ετήσιο Θεατρικό ραντεβού, η Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου  Αίγινας ο "Ι.Καποδίστριας" παρουσιάζει αυτό το φετινό  Νοέμβριο το σπονδυλωτό έργο με τίτλο "Πίσω από τον τοίχο", στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας. Το έργο αποτελείται από τέσσερα μονόπρακτα των  Κώστα Μουρσελά, Ντίνου Ταξιάχρη και Βάσως Φλώρου.
   Η φετινή παράσταση απαλλαγμένη από το άγχος της εύκολης και εύπεπτης κωμωδίας δίνει την ευκαιρία στο θεατή να παρακολουθήσει τι συμβαίνει στα πατώματα - ορόφους μιας πολυκατοικίας όπου ζουν διάφοροι τύποι και φιγούρες της καθημερινότητας. Στο σημείο αυτό να υπογραμμίσουμε ότι είναι ευρηματικός ο τρόπος σύνδεσης των μονόπρακτων και η ιδέα του ασανσέρ και των ορόφων λειτουργεί θαυμάσια. Κάθε όροφος και μονόπρακτο. Κάθε πάτωμα και άλλο πρόβλημα. Καταπιεσμένοι νοικοκυραίοι, μικροαστοί, μαθητές, δικηγόροι, άστεγοι, επαναστάτες εσωτερικής κατανάλωσης, ονειρεύονται ένα ξέσπασμα, μια διαφυγή, μια επανάσταση , μια εξέγερση που ποτέ όμως δεν τολμούν. Δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν από τη σύμβαση που καθημερινά  τους σφίγγει, τους αλλοιώνει και τους πριονίζει τα αντανακλαστικά.
   Παθητικοί θεατές της ζωής που περνά , που κυλά και φεύγει και εκείνοι μένουν με το απωθημένο να τα σπάσουν, να φωνάξουν, να ακουστούν, να μπήξουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, τη γροθιά στον τοίχο. Μένουν όμως πίσω μοιρολάτρες, υποταγμένοι, μίζεροι,  εσωστρεφείς, αναποφάσιστοι, υποταγμένοι.
  Τη σκηνοθεσία και τα σκηνκά του έργου έχει αναλάβει η κ. Βάσω Φλώρου με βοηθό σκηνοθέτη την κ. Μαίρη Σταυρίδου η οποία έχει και την επιμέλεια της μουσικής.
   Τους ρόλους ερμηνεύουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι: Γιώργος Κοττάκης, Αθηνά Μαλτέζου, Νένα Τρικοπούλου, Πασχάλης Μελισσάρης, Καλλιόπη Νιάτση, Νίκος Πέππας, Στέλλα Λεούση, Θωμάς Παπαδάκης, Μιχάλης Αγριόγιαννος, Λευτέρης Βατικιώτης. 
   Πολύ ενδιαφέρουσα η συμμετοχή και νέων μελών στην ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου αλλά και η ανανέωση του σκηνικού χώρου με κατασκευές και νέα μοκέτα επί σκηνής.
  Οι παραστάσεις ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν  στις 7 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή στις 20.15 με τιμή εισόδου τα 5 Ευρώ.
Φωτογραφίες Σαλώμη Μελισσάρη