Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο θησαυρός της Αίγινας

     Στον πυρετό  της προετοιμασίας  για τη μεγάλη γιορτή βρίσκονται οι αρχές  της Αίγινας. Οι επισκέπτες - προσκυνητές αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμα  και  τον αριθμό της περσινής χρονιάς. Υπολογίζεται ότι θα καταφθάσουν στο νησί  αυτό το Σαββατοκύριακο πάνω από 100  πούλμαν (κάποιοι ανεβάζουν  τον αριθμό σε περίπου 150)  κυρίως προερχόμενα από τη Ρουμανία.
     Ο Άγιος που με την επιλογή του να προτιμήσει  την Αίγινα ως τόπο άσκησης  από  τη Σκιάθο, ευλόγησε και ευλογεί με  την παρουσία  του το νησί  του Αργοσαρωνικού καθιστώντας  το, ως  τόπο μοναδικού προορισμού ιδιαίτερα  στο τομέα  του προσκυνηματικού τουρισμού. Κάτι  που δεν συμβαίνει αυτές τις μέρες  του Νοέμβρη μόνο αλλά  και κατά  τη διάρκεια όλου του έτους.
    Δεν είναι όμως τόσο  τυπικά αυτά τα θέματα και οι αριθμοί. Η ουσία  της εορτής βρίσκεται  στη μεγάλη τιμή  που κομίζει αυτός ο εορτασμός  για  τον τόπο και  τους ανθρώπους  του.
    Η  πνευματική αυτή εορτή  της Κοίμησης του Αγίου  του 20 ου αιώνα, ενός σύγχρονου Αγίου  της Ορθόδοξης Εκκλησίας προσφέρει  ευκαιρίες  πνευματικού ανεφοδιασμού και παραμυθίας για  χιλιάδες ανθρώπους που αυτές  τις μέρες  θα επισκεφθούν  το Μοναστήρι και θα προσκυνήσουν  στον τάφο του Αγίου.