Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ραδιοερασιτέχνες στο 2ο Γυμνάσιο.

  Ερασιτέχνης σημαίνει εραστής της τέχνης. Αυτός που αγαπά την τέχνη του, την ασκεί με πολύ μεράκι και αφοσίωση και τις αφιερώνει μεγάλο μέρος από τον ελεύθερό του χρόνο. Εθελοντές υπάρχουν πολλοί. Ιδιαίτερα μετά  τους Ολυμπιακούς αγώνες ο εθελοντισμός στην Ελλάδα απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις και γνώρισε πολύ προβολή και πολλούς θιασώτες. Εθελοντές που δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση  της κοινωνικής προσφοράς, της ανάληψης πρωτοβουλιών  και της σωτήριας και αποτελεσματικής παρέμβασης σε κρίσιμες στιγμές για το κοινωνικό σύνολο.
  Οι  ραδιοερασιτέχνες ανήκουν στις δημιουργικές ομάδες  της Αίγινας που εδώ και χρόνια συμμετέχουν αποτελεσματικά σε εκδηλώσεις και γεγονότα  που διοργανώνονται στο νησί και απαιτείται ενδοεπικοινωνία και συντονισμός ενεργειών.
   Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις για την άφιξη και ορκωμοσία στην Αίγινα  του Ι.Καποδίστρια ως πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδας έδωσαν την ευκαιρία  στην ομάδα Ραδιοερασιτεχνών να εγκατασταθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου με σκοπό  να εκπέμπουν επί τετραήμερο σήμα προβολής και ενημέρωσης για την Αίγινα ως Πρώτη Πρωτεύουσα  του Ελληνικού Κράτους.
  Σε αυτό το πλαίσιο χθες Παρασκευή ο υπεύθυνος της ομάδας κ. Λαβούτας Νεκτάριος με τους συνεργάτες του πραγματοποίησε ενημέρωση στους μαθητές παρουσιάζοντας  τον εντυπωσιακό κόσμο του Ραδιοερασιτεχνισμού.

 Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κλήμης.