Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κυψέλη

   Καθώς με την εορτή των Θεοφανείων ολοκληρώνονται  οι μέρες  του Δωδεκαημέρου οφείλουμε  έναν μικρό εορταστικό απολογισμό για  τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα γύρω από την πλατεία της Κυψέλης και έδωσαν ένα  γιορτινό  τόνο φωτίζοντας αρκετά τις νύχτες  των ημερών.
      Να σημειώσουμε εδώ τις χριστουγεννιάτικες εορτές:
     1. Του Νηπιαγωγείου Κυψέλης
    2. Του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης
    3. Του Φροντιστήριου Ξένων Γλωσσών "Σύγχρονο" που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.
     4. Το παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού στην αυλή του σχολείου τους, το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου.
    5. Τη  μουσική εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων "Άγιος Νεκτάριος", της Βυζαντινής χορωδίας, της Πολυφωνικής χορωδίας Αίγινας, και τις χορωδίες των Πολιτιστικών Συλλόγων Βαθέος και Ασωμάτων - Κοντού την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
    6. Τη Χριστουγεννιάτικη εορτή του 2ου Γυμνασίου την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
    7. Την κοπή της Βασιλόπιτας  του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης την Πρωτοχρονιά στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και
     8. Την κοπή της Βασιλόπιτας της ενορίας μετά τη Θ.Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς στον ενοριακό ναό.
  Όσον αφορά το διάκοσμο του χωριού και μάλιστα το φωτεινό στους δρόμους και την πλατεία, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ήταν και πάλι φτωχικός. Μια ξύλινη φάτνη με αρκετά δεμάτια σανό και τις ζωγραφισμένες φιγούρες του Ιωσήφ, της Μαρίας και του βρέφους, φαίνεται πως στάθηκε αρκετή για να δώσει τον εορταστικό τόνο στην πλατεία της Κυψέλης. Κάθε χρόνο ο εφημέριος π. Νεκτάριος το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού και το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας φροντίζουν για το λιτό αυτό στολισμό.