Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ομορφαίνει η αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

   Εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην γνώριμη αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας προκειμένου να είναι έτοιμη  για να δεχθεί τις πρώτες καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η πρωτοβουλία του καλλωπισμού ανήκει στην Κ.Ε.Δ.Α. και στον πρόεδρό της κ. Γ. Ζορμπά.
    Ήδη έχει καθαριστεί και έχουν φυτευτεί πολλές πικροδάφνες περιμετρικά, ενώ  έχουν  τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία πήλινες γλάστρες με λουλούδια.
   Σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, η αυλή του Λαογραφικού Μουσείου έχει φιλοξενήσει αναρίθμητες εκδηλώσεις εδώ και δεκαετίες. Ομιλίες, ποιητικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις σχολείων, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, αλλά και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιστικιού. έχουν λάβει χώρα στην πλακόστρωτη δροσερή αυλή και μας έχουν χαρίσει αξέχαστες βραδιές.
   Η αυλή φιλοδοξεί να φιλοξενήσει πολλές από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις  που προγραμματίζονται για φέτος με κορυφαίες αυτές που είναι αφιερωμένες  στο έτος Γ. Μόραλη.     Επίσης για τρίτη συνεχή χρονιά θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις  του Φεστιβάλ Θεάτρου και κατόπιν κάποιες εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Φιστικιού.