Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Πρεμιέρα για το έργο "Σάββατο - Κυριακή - Δευτέρα"

   Η πρεμιέρα από το Θεατρικό  τμήμα  του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας"  δόθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου  στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, με το έργο  του Ιταλού συγγραφέα Εντουάρντο Ντε Φίλιππο  "Σάββατο - Κυριακή - Δευτέρα"

   Πρόκειται  για ένα από  τα σημαντικότερα έργα  του Ιταλού συγγραφέα  που ανεβαίνουν συχνά  στο Θέατρο και απαιτούν ένα πολυπρόσωπο θίασο. Οι ήρωες του καθημερινοί, συνηθισμένοι, γήινοι και πολύ κοντινοί  στην ελληνική πραγματικότητα.

 Λίγα λόγια  για  την υπόθεση  του έργου:  Οι ήρωες του Ντε Φίλιππο φτάνουν εξουθενωμένοι από μια επίπονη εβδομάδα στο Σαββατοκύριακο, απ' το οποίο προσδοκούν μια απλή διασκέδαση, μια φυγή από τις καθημερινές μέριμνες. Ωστόσο, δεν καταφέρνουν ν' αφήσουν έξω από την πόρτα τους την καθημερινότητα. Την κουβαλούν από κεκτημένη ταχύτητα και την αποθέτουν πάνω στο Κυριακάτικο τραπέζι. Το αποτέλεσμα είναι μοιραίο. Τα προβλήματά τους πέφτουν σαν βόμβες πάνω σ' αυτό το τραπέζι και το διαλύουν με εκκωφαντικό τρόπο. Ώσπου έρχεται η Δευτέρα, που τους βρίσκει μετέωρους ανάμεσα σ' ένα αδικοχαμένο Σαββατοκύριακο και σε μια προσεχή, οχληρή εβδομάδα. Η λύση τούς χαρίζεται μ' έναν φυσικό και απροσδόκητο τρόπο. Τους αποκαλύπτεται πως όλες τους οι αντιθέσεις και οι βασανιστικές τους καταστάσεις, οφείλονται στην έλλειψη της επικοινωνίας και του απλού κι ανέξοδου ανθρώπινου πλησιάσματος, που όταν πραγματοποιείται έρχεται αυτόματα και η κατανόηση, η συμπάθεια, η αγάπη, η κάθαρση, η λύτρωση.

Μετάφραση: Αλέκα Κατσέλη
Διασκευή – σκηνοθεσία: Γιώργος Μπήτρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Σταυρίδου.
Μουσική επιλογή:  Ανέστης Κορνέζος.
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Κοττάκης – Κώστας Φύσσας
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Μουσουλέας.
Τους ρόλους ερμηνεύουν με  τη σειρά  εμφανίσεως  οι: Νένα  Τρικοπούλου, Ελλάς Σώρρου, Κώστας Φύσσας, Γιώργος Κοττάκης, Παντελής Γκαρής, Πασχάλης Μελισσάρης, Αρετή Κουκούμη, Ασπασία Φωτάκη, Αντώνης Γκλαβάς, Στέλιος Ξυδέας, Νίκος Νικολάου, Στέλλα Λεούση, Στέλιος Κοττάκης, Νίκος Πέππας,

Παραστάσεις : από Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και κάθε  Παρασκευή – Σάββατο –Κυριακή έως  17 Δεκεμβρίου.
Ώρα  έναρξης: 20.00
Τιμή εισόδου : 5 ευρώ.
Φωτογραφίες: Αννίτα Λεούση - Μπήτρου Νεκταρία.