Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες στους δρόμους της Αίγινας



 Φωτίζουν τις νύχτες της Αίγινας. Όταν  οι πόρτες κλείσουν και οι δρόμοι αδειάζουν από κίνηση, μένουν αυτές φωτεινές, στολισμένες, γιορτινές να διαλύουν με τη λάμψη τους την υγρασία της νύχτας. Οι λιγοστοί περαστικοί –αν δεν βιάζονται- στέκονται και τις χαζεύουν.
   Είναι οι στολισμένες βιτρίνες  των καταστημάτων στους εσωτερικούς δρόμους και στα στενά της πόλης της Αίγινας που όπως κάθε χρόνο συναγωνίζονται σε ιδέες και ευρηματικότητα, για να προσελκύσουν τα βλέμματα των πιθανών αγοραστών και πελατών. Η εικόνα μιας στολισμένης βιτρίνας τη νύχτα είναι ένα όμορφο και ζεστό θέαμα που σου αλλάζει τη διάθεση.
   Αν κάτι φέρνει τα Χριστούγεννα πιο νωρίς στην πόλη, αυτό είναι οι βιτρίνες που έχουν μια πολύ παλαιά παράδοση, από τότε που αρκούσε ένα μικρό δεντράκι ανάμεσα στα προϊόντα για να δηλώσει  τον ερχομό των εορτών. Δυστυχώς ή ευτυχώς φύγαμε από την εποχή που το «Μινιόν» και ο «Λαμπρόπουλος» συναγωνίζονταν στον στολισμό της βιτρίνας τους. Αποτελούσε είδηση και αφορμή για βόλτα στην Πατησίων η νέα Χριστουγεννιάτικη βιτρίνα  του πολυκαταστήματος «Μινιόν». Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πάντα όμως μια όμορφη βιτρίνα δημιουργεί κλίμα και βοηθά  στην εορταστική διάθεση.
   
 Συγχαρητήρια  σε όλους  τους επαγγελματίες  της Αίγινας που από βδομάδες  έχουν στολίσει με τις  βιτρίνες  τους την καθημερινότητά μας.