Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Συγκεντρώνουμε βιβλία το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου. "Όλοι μαζί μπορούμε"


 Μια όμορφη και πρωτότυπη δράση θα λάβει χώρα το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στο νησί μας. Το  'Όλοι μαζί μπορούμε"  σε συνεργασία  με το Δήμο Αίγινας συγκεντρώνει βιβλία  για παιδιά και εφήβους στο Δημαρχείο της Αίγινας, προκειμένου να ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες  των σχολείων της Αίγινας.

Αξίζει στο σημείο αυτό να υπογραμμίσουμε, ότι τουλάχιστον στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε - λειτουργούν βιβλιοθήκες.

Από δεκαετίες λειτουργεί στο Γενικό Λύκειο η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη  η οποία είναι εξαιρετικά ενημερωμένη. Στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας σε ειδική αίθουσα στον α΄όροφο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με πάνω από 1.000 τίτλους και τέλος στο Γυμνάσιο Μεσαγρού έχει δημιουργηθεί δανειστική βιβλιοθήκη η οποία ενισχύθηκε σημαντικά με τη δωρεά  του αείμνηστου Κωνσταντίνου Σταμάτη.

Την εξαιρετική αυτή δράση αγκάλιασε και υλοποιεί η νέα αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη και αποτελεί μια πολύ ποιοτική και ουσιαστική κίνηση με σκοπό την αναβάθμιση των υπαρχόντων βιβλιοθηκών.

Αξίζει να προσθέσουμε για όσους σκοπεύουν να προσφέρουν βιβλία πως αυτά  θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Δημαρχείο το Σάββατο και ώρες 10.00 - 14.00