Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Γεώργιος Ρηγόπουλος. Έφυγε ένας φωτισμένος δάσκαλος.



Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γεωργίου Ρηγόπουλου, ενός φωτισμένου δάσκαλου και σημαντικού ανθρώπου.                                          

Ο  Γεώργιος Ρηγόπουλος είχε σπουδάσει Θεολογία. Σταδιοδρόμησε καταρχήν στη Μέση Εκπαίδευση. Κατά  τη διάρκεια εκείνων των χρόνων υπηρέτησε στο τότε Γυμνάσιο Αιγίνης όπου με δική του πρωτοβουλία ώθησε  τους μαθητές  του να ερευνήσουν και να γράψουν σχετικά με τη ζωή των Αγίων της Αίγινας. Από εκείνη την εργασία προήλθαν και τα πρώτα κείμενα για  τους Αγίους  του νησιού που κυκλοφόρησαν σε ειδικό φυλλάδιο. Ανάμεσα στους μαθητές  της εργασίας εκείνης διακρίνουμε ονόματα σημερινούς εκπαιδευτικούς και επώνυμους συμπολίτες μας.

Ο Γεώργιος Ρηγόπουλος εκπόνησε Διδακτορικό και εξελέγη καθηγητής Α΄ Βαθμίδος στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και σταδιοδρόμησε. Συνταξιοδοτήθηκε με τον τίτλο  του Ομότιμου Καθηγητή.

Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Σακκιώτου με την οποία είχαν δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια.

Γνωρίσαμε τον Γεώργιο Ρηγόπουλο στην Κυψέλη της Αίγινας όπου για πολλά χρόνια περνούσε τις καλοκαιρινές ημέρες και τις εορτές  του Πάσχα. Φιλακόλουθος και ρέκτης της ψαλτικής τέχνης κοσμούσε με την παρουσία  του τις ακολουθίες  της Μεγάλης Εβδομάδος στον ενοριακό ναό  της Κυψέλης.
Ευγενής, προσιτός, καταδεκτικός, δωρικός  απέπνεε  αρχοντιά και ευπρέπεια.

Ας είναι αιωνία  η μνήμη  του.