Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η νέα μορφή του Λεουσείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος.


 Αναζητώντας κανείς πληροφορίες για το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα στη ιστοσελίδα  της Μητροπόλεως Ύδρας (imhydra.gr) , αντικρίζει την νέα εικόνα που θα έχει το Ίδρυμα μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής  του, που ήδη έχουν ξεκινήσει καθώς από δεκαετίας  το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα  της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο όχι μόνο για την Αίγινα αλλά  και τα πλησιέστερα νησιά  που θα δώσει λύσεις σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ένα σύγχρονο κτίριο με υποδομές αντάξιες  της αποστολής και του ρόλου του ως Μονάδα  Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Για  την ιστορία  να αναφέρουμε πως το κτίριο έχει κτισθεί σε οικόπεδο που είχε αγοράσει ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος (στα σχετικά έγγραφα υπάρχει η υπογραφή του) και είχε προφητικά αναφέρει ότι στο σημείο αυτό θα κτιζόταν ένα ίδρυμα.
Κατόπιν  το κτίριο κτίσθηκε με δαπάνες  του μεγάλου ευεργέτου Αντωνίου Λεούση.
Για πολλές δεκαετίες  στο κτίριο στεγαζόταν το Συσσίτιο Απόρων καθώς και πολλές άλλες δράσεις  της Μητροπόλεως όπως  σεμινάρια  εκμάθησης  ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ στην αίθουσα του λάμβαναν χώρα εκδηλώσεις  των Κατηχητικών Σχολείων.

Σήμερα  η εικόνα  του κτιρίου έχει αλλάξει από τις εργασίες που ήδη πραγματοποιούνται στο εσωτερικό  του, ενώ το Συσσίτιο Απόρων έχει μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις  της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου.