Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Συναίσθημα, αλήθειες, χορός και μουσική στην παράσταση του "ΝΑΜΑ' στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Το αδιαχώρητο  στους δρόμους γύρω από την πλατεία και τα σχολεία  της Κυψέλης από τους θεατές που με κάθε μέσον προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την παράσταση  του γυμναστηρίου "ΝΑΜΑ' στην αυλή του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, στην Κυψέλη.
Πάνω από 500 άτομα απόλαυσαν την παράσταση : "ΝΕΑ  ΓΗ, από  το Εσύ στο εγώ", σε κείμενα  Ευαγγελίας Ρεκλείτη και διδασκαλία χορόύ και χορογραφίες Βαγγέλη Πιτσιλού.
Η παράσταση  που κινήθηκε μεταξύ της "Εγούπολης" και της "Εσύπολης" ξεκίνησε με έναν ευρηματικό τρόπο. Δύο διαφορετικές  γυναίκες ανεβαίνουν σε μια ταράτσα. Η μια για να δει το ηλιοβασίλεμα και η άλλη για να δει αν έχει σήμα  το κινητό της. Από εκεί ξεκινά ένας διάλογος μεταξύ των δύο που εξελίσσεται σε χορό, κίνηση, τραγούδι και καταγράφει  την έξοδο από  το "Εγώ" στο "Εσύ". Στο τέλος οι δύο διαφορετικοί κόσμοι, οι δύο διαφορετικές πόλεις ενώνονται, αλληλοπεριχωρούνται, αγκαλιάζονται κι έτσι συνθέτουν μια νέα κατάσταση μια νέα κοινωνία, ένα νέο τρόπο ζωής, τη .... ΝΕΑ  ΓΗ.
Η  παράσταση είχε ως αφορμή τη ζωή της  γερόντισσας Γαβριηλίας, της  ιεραποστόλου που διήνυσε χιλιόμετρα αγάπης σε πολύ δύσβατες και αφιλόξενες γωνιές του κόσμου και έφθασε μέχρι την Αίγινα όπου έμεινε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της. Κοιμήθηκε  το 1992.
Την παράσταση παρακολούθησαν πολλοί  φίλοι των μελών  του χορευτικού συνόλου, συγγενείς, πολλοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι που αγαπούν τέτοιες προσπάθειες. Παρόντες η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης.