Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Χρώματα, μουσικές και ελληνικοί χοροί στην παράσταση: "Πότε θα ανοίξουμε πανιά"

 


Μια πανδαισία από μουσικές, σκοπούς, όμορφα χρώματα και ακούσματα βγαλμένα από τα βάθη της ελληνικής παράδοσης μας, από τα πατρογονικά ζείδωρα  της φυλής είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου το βράδυ στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Καψάλη, εκατοντάδες θεατές, φίλοι και συγγενείς  των μελών των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.

Τα μέλη του Συλλόγου οι χορευτές και οι χορεύτριες κάθε ηλικίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποδίδοντας χορούς από τη Λέρο, τα Κύθηρα, την Κρήτη, τη Γουμένισσα, την Πελοπόννησο.

Το κοινό καταχειροκρότησε  τους λιλιπούτειους χορευτές που άνοιξαν  το πρόγραμμα και ιδιαίτερα στο χορό «Σκούπα». Οι λεβέντικοι χοροί  της Κρήτης έδωσαν το δικό τους τόνο  στη βραδιά, ενώ  το θέατρο σείστηκε από τις φιγούρες – πως μπορεί να γίνει αλλιώς; - στο Τσάμικο. Τα πολυμελή συγκροτήματα γέμισαν την πλατεία  του αμφιθεάτρου και μετέδωσαν χαρά και αγάπη για την ελληνική παράδοση που με τόση αφοσίωση υπηρετούν.

Ο  Σύλλογος  Γυναικών Αίγινας  είναι πλέον μέλος του CID  του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, μιας παγκόσμιας οργάνωσης που ιδρύθηκε από την UNESCO το 1973 στο Παρίσι. Οι χοροδιδάσκαλοι του Συλλόγου , Φλώρα Γκλαβά και Αντώνης  Χναράκης είναι πιστοποιημένα μέλη του CID. Στη διάρκεια  της βραδιάς απονεμήθηκαν τέσσερις πιστοποιήσεις σε μέλη των χορευτικών ομάδων, όπως στο Βαγγέλη Σοφικίτη, Αγγελική Γαρυφάλλου, Αντώνη Γκλαβά, Μαρία Σοφικίτη.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του Ιδρύματος Καψάλη η κ. Τούλα Στάθη και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Φλώρα Αλυφαντή.

Τους χορούς παρουσίασε με ενάργεια ο εκπαιδευτικός κ. Κώστας Σταυρόπουλος.