Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Η απαστράπτουσα "Βενετία" στο λιμάνι της Αίγινας.

Η  ναυτική παράδοση των Ελλήνων, μια παράδοση αιώνων, διατηρείται ακόμα με πολύ κόπο και πείσμα από όλους εκείνους που δεν παρασύρονται από τις σειρήνες της καταστροφής  των ξύλινων σκαριών  που για δεκαετίες όργωναν  τις θάλασσες μας και έδωσαν ζωή στα σπιτικά, στις οικογένειες, στους τόπους και τα νησιά  της πατρίδας μας. Συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την ευημερία. Ταπεινά πλεούμενα, όμορφα, καλοτάξιδα σκαριά  που ομόρφυναν τις θάλασσες και τα λιμάνια  της Ελλάδας.
Με  πολύ χαρά  είδαμε  την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του παραδοσιακού σκαριού "ΒΕΝΕΤΙΑ"  στην άκρη  του λιμανιού της Αίγινας, το οποίο είχε δεχθεί αρκετή φθορά από το χρόνο. Σήμερα χάρη στις ευεργετικές ενέργειες  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και προσωπικά  του προέδρου του κ. Στέλιου Θεριανού,  ο οποίος προσωπικά επέβλεπε καθημερινά  τις εργασίες  συντήρησης, η '"ΒΕΝΕΤΙΑ" είναι ένα κόσμημα!

Η  σιλουέτα  του σκάφους στολίζει στην κυριολεξία την είσοδο  του λιμανιού στο συγκεκριμένο σημείο και αποτελεί παράδειγμα για  τη διάσωση κι άλλων τέτοιων ελληνικών σκαριών.