Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Στιγμές από τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη  τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός  της εορτής  του Αγίου Νεκταρίου στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό. 

Οι προσκυνητές είχαν κατακλύσει από νωρίς  το ναό και οι σειρές  για την προσκύνηση της Τιμίας Κάρας του Αγίου δεν σταμάτησε να σχηματίζεται για πολλά μέτρα καθ' όλη τη διάρκεια  της ακολουθίας.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισωμένος από τους μητροπολίτες Νέας Κρήνη και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνο, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, Λαγκαδά Λητής  και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα και τον Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ.

Παρούσες και οι αρχές  του νησιού με  επικεφαλής  το Δήμαρχο Αίγινας κ. Ιωάννη Ζορμπά, τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Δημήτρη Μούρτζη και Φίλιππο Τζίτζη τον βουλευτή περιφερείας κ. Νικόλαο Μανωλάκο και τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρο Σπυρίδωνα
Μετά  το πέρας  του Εσπερινού και περί ώραν 22.00 ξεκίνησε  η ιερά  αγρυπνία  η οποία τελέστηκε και πάλι μέσα  σε έναν κατάμεστο από ναό, πιστούς.