Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Χωρίς Aqua η Αίγινα;

  Η λέξη "Aqua"  στα Ιταλικά  σημαίνει νερό. Μια ευαίσθητη λέξη για το νησί  της Αίγινας. Πολύς ο λόγος, περισσότερα τα κατά καιρούς γραφόμενα, έντονες  οι προσπάθειες  και οι διαξιφισμοί για  την επίλυση του τεράστιου θέματος  της ύδρευσης  του νησιού. Μεγάλες οι προσδοκίες  από την επικείμενη σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας.
  Η λέξη "Aqua" τράβηξε την προσοχή όσων ασχολούνται συστηματικά με τα ακτοπλοϊκά θέματα, γιατί είναι μέρος  του ονόματος ενός πλοίου που η εταιρεία  του επιθυμεί να δρομολογήσει από τον επόμενο μήνα στο Σαρωνικό.
   Το πλοίο "Αqua Jewel" για χρόνια  ταξίδεψε στις Κυκλάδες, πέρασε στην ιδιοκτησία της Nel Lines,  έμεινε  για καιρό ακινητοποιημένο και τώρα η πρώτη του εταιρεία επιθυμεί να δραστηριοποιήσει στα νησιά  του Σαρωνικού.     Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πλοίο για τα δεδομένα  της γραμμής με μεγάλο γκαράζ  και πολυτελή σαλόνια. Ωστόσο το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) δεν του έδωσε τα επιθυμητά δρομολόγια που ζητούσε από τον Ιούνιο.
   Γι' αυτό  η εταιρεία του προέβη στην ακόλουθη δήλωση - δελτίο τύπου προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενώ θα συνεχίσει τις προσπάθειες  για  τη δρομολόγησή του εντός  του καλοκαιριού.


“Σχετικά με  δημοσιεύματα σε διάφορα site που ανέφεραν ότι το πλοίο δρομολογείται στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ-ΑΙΓΙΝΑ-ΜΕΘΑΝΑ-ΠΟΡΟ για αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω τα εξής.
Η εταιρεία μας έχει υποβάλει ετήσια δρομολόγηση στην ανωτέρω γραμμή από 1-11-16 έως 30-10-17 την οποία και θα εκτελέσει κανονικά. Όμως επειδή το πλοίο το παραλάβαμε από την ΝΕΛ με τεράστια προβλήματα οικονομικά τα οποία δυστυχώς ακολουθούν το πλοίο άλλα και της μεγάλης απεργίας των δικηγόρων, όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν  και τις εκτεταμένες εργασίες που πρέπει να γίνουν και υπολογίζουμε ότι θα είναι έτοιμο από τα μέσα Ιουνίου και μετά.
Ζητήσαμε την έκτακτη δρομολόγηση του από τα μέσα Ιουνίου έως 31-10-16 σαν επί πλέον 4 μήνες της ετήσιας δρομολόγησης, για κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών λόγω της αποδρομολογησης του ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ.
Η απόφαση του ΣΑΣ δέχθηκε την έκτακτη δρομολόγηση ,άλλα μας ενέκριναν να φεύγουμε απο ΠΕΙΡΑΙΑ στις 06.00 το πρωί αντι 09.00 που ζητούσαμε και να εκτελούμε άλλο ένα δρομολόγιο από ΠΕΙΡΑΙΑ μια ώρα μετά το τελευταίο βραδινό πλοίο δηλαδή άλλες φόρες 19.30 άλλες 20.30 άλλες 21.45.
Όπως ήταν φυσικό δεν αποδεχθήκαμε αυτά τα πρωτοφανή ωράρια και θα επανέλθουμε με νέο αίτημα όπου θα ζητάμε να εφαρμοσθεί και σε εμάς ότι έχει δοθεί σε αντίστοιχες έκτακτες δρομολογησεις”.