Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Σύνδεση Αίγινας - Αγκιστρίου - Μεθάνων με το "Αγκίστρι Εξπρές".

Μια καινούργια και ενδιαφέρουσα πρόταση ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

    Στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στα Μέθανα παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αγκιστρίου Γιάννης Αθανασίου, με τον οποίο είχε εποικοδομητική κουβέντα ο Σάββας Αθανασίου. Ειδικότερα, ο Σ. Αθανασίου του ζήτησε να δρομολογηθεί το “Αγκίστρι Εξπρές” στη γραμμή Αίγινα, Αγκίστρι, Άγιος Γεώργιος και να συνδέσει τουριστικά τα δύο νησιά με την Χερσόνησο των Μεθάνων.
     Η πρόταση που έχει συζητηθεί με την εταιρεία λαϊκής βάσης του Αγκιστρίου και με το υπουργείο Ναυτιλίας είναι η εξής: Το “Αγκίστρι Εξπρές” να αναχωρεί από την Αίγινα, δέκα λεπτά μετά τον απόπλου του επιβατηγού πλοίου από τον Πειραιά για το Αγκίστρι και τον Άγιο Γεώργιο.
    Η απόσταση είναι μικρότερη από 6 ναυτικά μίλια και με δεδομένου ότι το σκάφος αναπτύσσει ταχύτητα 17 κόμβων θα λύσει το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Μεθάνων, με την Αίγινα και το Αγκίστρι αλλά και κυρίως με τον Πειραιά σε καθημερινή βάση. Ταυτόχρονα θα αναπτύξει τουριστικά τρεις προορισμούς, αφού θα προγραμματισθούν και ημερήσιες εκδρομές.
     Η πρόταση ικανοποίησε τον δήμαρχο Αγκιστρίου αφού θα αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας και η εκμετάλλευση του πλοίου θα γίνει αποτελεσματικότερη. Δεσμεύτηκαν και οι δύο να γίνει νέα συνάντηση το συντομότερο και ανέλαβε ο Σ. Αθανασίου να ενημερώσει σχετικά τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρο και τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.
    Ο δήμαρχος με άλλους Αγκιστριώτες και Αιγινίτες ήρθαν στον Άγιο Γεώργιο με το “Αγκίστρι Εξπρές” προσκήνυσαν στον Άγιο Γεώργιο και συνέχισαν μια παράδοση ετών μεταξύ των κατοίκων των δύο περιοχών.
mymethana.gr