Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σύγχρονη κεραμική...μετά μουσικής

     Είναι σχεδόν θεσμός, κάθε χρόνο τέτοια εποχή να παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας η έκθεση Σύγχρονης Κεραμικής με έργα που είναι φτιαγμένα με πολύ έμπνευση και μεράκι από κεραμίστες που ζουν στην Αίγινα. Και είναι συναρπαστικό το πάντρεμα  που επιχειρείται ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου που συνυπάρχουν με τα νέα έργα κεραμικής. Μια τέχνη που συνεχίζεται στην Αίγινα, μια κλωστή που η αρχή της χάνεται στο παρελθόν και έρχεται  στο σήμερα και από ότι δείχνουν τα πράγματα έχει πολύ μέλλον μπροστά της.
    Αν κάτι όμως ενθουσιάζει είναι το άνοιγμα του Μουσείου όχι απλά στη σύγχρονη τέχνη αλλά και στον κόσμο. Κάτι που αλλού είναι πλέον καθημερινότητα και τρόπος, ενώ εδώ ακόμα φαντάζει πρωτόγνωρο. Εκατοντάδες επισκεπτών το βράδυ του Σαββάτου μέσα στο Μουσείο. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το Μάϊο την ημέρα των Μουσείων. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ανθρώπους κάθε ηλικίας να περιφέρονται στους διαδρόμους και στο αίθριο του Μουσείου.
   Τα εγκαίνια τςη φετινής έκθεσης "ντύθηκαν" μουσικά από την παρουσία και τη μίνι - συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Αίγινας κάτω από την εμπνευσμένη διεύθυνση του κ. Γιάννη Βρυζάκη.
   Η έκθεση λειτουργεί ως τις 29 Σεπετμβρίου και θα είναι ανοικτή τις ώρες του Μουσείου.
   Τέλος η οργάνωση της έκθεσης είναι υπό την αιγίδα  του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας.