Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο μοναχός Νεκτάριος

    Ο κατά κόσμον  Λευτέρης Καβίδας απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και στέλεχος των Κατσκηνώσεων της Μητροπόλεως Ύδρας  Σπετσών και Αιγίνης, στον Τούρλο  τις χρονιές 2009 και 2010, επέλεξε  το μοναχικό βίο. Εκάρη μοναχός από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. κ. Σπυρίδωνα στην Ι. Μονή Εισοδίων Κεφαλληνίας την 8η Σεπτεμβρίου και έλαβε το όνομα "Νεκτάριος".  
  Αξιόλογος άνθρωπος με θεολογική κατάρτιση και εκκλησιαστική συνείδηση προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του τόσο στην ενορία του, τον Άγιο Δημήτριο Ταμπουρίων Πειραιώς, όσο και στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς και Ύδρας, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις για την απλότητα, την προσήνεια και το ήθος του.
    Οι ευχές μας τον συνοδεύουν στη νέα  του ζωή  και ελπίζουμε να μην ξεχνά  τις όμορφες στιγμές των Κατασκηνώσεων. Άλλωστε η επιλογή του νέου του ονόματος μαρτυρά και την αγάπη του για τον Άγιο της Αίγινας. Ο Νεκτάριος αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην μεγάλη αλυσίδα  των στελεχών της Εκκλησίας που προήλθαν από τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις και επέλεξαν να εισέλθουν είτε στον μοναχικό στίβο είτε στην ιερωσύνη.