Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Σαραντάκο

  Απόψε  στις  18.00 μ. μ.  πραγματοποιείται εκδήλωση - αφιέρωμα  στο συγγραφέα  Δημήτρη Σαραντάκο  στην Έπαυλη Δροσίνη στην Κηφισιά. Ο  Δημήτρης Σαραντάκος  που όλοι γνωρίσαμε μέσα από  τις σελίδες  του περιοδικού του "ΦΙΣΤΙΚΙ" υπήρξε  μια σπάνια πνευματική προσωπικότητα  που προσέφερε  πολλά με τον ουσιαστικό και παρεμβατικό  του λόγο  στα κοινωνικά και πολιτιστικά πράγματα  του νησιού. Κομίζοντας τον αέρα  της Αιολικής γης  και  του Μικρασιάτικου πολιτισμού, εμπλούτισε τα  δρώμενα  της Αίγινας και κατόρθωσε  η έκδοση  του περιοδικού  του να αποτελεί ενίοτε γεγονός, χωρίς να προκαλεί, να κατηγορεί ή να λασπολογεί. Λόγος κριτικός, τεκμηριωμένος, μεστός.
   Ευτυχήσαμε να  τον έχουμε αρκετές φορές ομιλητή σε εκδηλώσεις  του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, αλλά  και να τον ακούσουμε  σε ομιλίες  και συζητήσεις  στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας.
    Παραθέτουμε  το σημείωμα που μας έστειλε η κ. Κική Σαραντάκου:
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ
  "Με την ευρεία έννοια  του όρου σας κοινοποιώ συγκινημένη την αφίσα της παρουσίασης του έργοτ και της προσφοράς ενός τυχερού ανθρώπου: Έζησε σε μια πολυτάραχη εποχή, είχε τρυφερούς και σωστούς γονείς, φωτισμένους δάσκαλους, συμμαθητές που δεν ξέχασε ποτέ και που τον θυμούνται ακόμη. Ευτύχησε να αποκτήσει πολλούς και εκλεκτούς φίλους για όλη του τη ζωή. Και άφησε σε μας - τους δικούς του - βαρειά κληρονομιά.....
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ... 
ΚΙΚΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ
* Σας ενημερώνω, γιατί πιστεύω πως κι ο Μίμης θα ήθελε να το μάθετε!
Όμως, ο χρόνος, η ώρα, η απόσταση και ο χώρος είναι δεσμευτικά...
Με τις ευχές μου...