Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Οι μαθητές τίμησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια

 
Χθες   Κυριακή απόγευμα στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών της Γ΄ τάξης και των τριών Γυμνασίων της Αίγινας με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια, τη ζωή και το Κυβερνητικό έργο του στην Αίγινα. Οι  τρεις ομάδες  των μαθητών παρουσίασαν αξιόλογες εργασίες αλλά και προτάσεις  για το μέλλον  των Καποδιστριακών κτιρίων και του εορτασμού της επετείου της 26ης Ιανουαρίου με σκοπό την προβολή της Αίγινας και την αξιοποίηση της ιστορικής γνώσης.
    Εμπεριστατωμένη η εργασία  του 1ου Γυμνασίου που συντόνισε ο διακεκριμμένος φιλόλογος και ομιλητής κ. Δημήτρης Νικολόπουλος. Εντυπωσιακή η  απόπειρα  του Γυμνασίου του Μεσαγρού να "ξεφύγει" από  τα ειωθότα τέτοιων εργασιών και να κινηματογραφήσει  τα Καποδιστριακά κτίρια με τη βοήθεια των κινηματογραφιστών Η.Γουζιώτη και Θ.Γκίνη. Την παρουσίαση της εργασίας συντόνισαν η Διευθύντρια  του Γυμνασίου κ. Αν. Μπέση και η καθηγήτρια κ. Α.Χαρτοφύλακα - Λεούση. Τέλος την παρουσίαση  του 2ου Γυμνασίου επωμίστηκε η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Μεθενίτη Νεκταρία  η οποία  δημιούργησε μια παρουσίαση με τα κυριότερα σημεία  της πολιτικής δράσης  του Ι.Καποδίστρια. Την επιμέλεια της εργασίας είχε η φιλόλογος κ. Κ. Αλυφαντή.  Το οπτικοακουστικό υλικό όπως αναφέρθηκε, μπορεί κάλλιστα να παρουσιαστεί και να καλύψει τις ανάγκες μιας  γενικότερης εκδήλωσης  του Δήμου.
  Την εκδήλωση συντόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Κουκούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας  του Δήμου ο  οποίος πρόσφερε στα σχολεία  δύο  τόμους από τον "Κήρυκα της Αίγινας", που ο ίδιος έχει επανεκδώσει με δικά του έξοδα. Στους μαθητές απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος  και από ένα βιβλίο  του πρωτ. Εμμανουήλ Γιαννούλη
  Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από παλαιότερες εκδηλώσεις  και επισκέψεις των μαθητών στα Καποδιστριακά Κτίρια.