Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ανοιχτό Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

   Στα Μέθενα και ιδιαίτερα σε έναν τόπο γεμάτο ηφαιστειακή ενέργεια όπως είναι ο μικρός οικισμός της Καμένης Χώρας, κάτω από το Ηφαίστειο άνοιξε τις πύλες του το Ανοιχτό Θέατρο της Καμένης Χώρας προσφέροντας στους ντόπιους και στους επισκέπτες της χερσονήσου των Μεθάνων βραδιές μουσικής και Θεάτρου.
    Το όμορφο αυτό θέατρο δημιουργήθηκε αξιοποιώντας τις σκάλες των χωραφιών ή αλλιώς αναβαθμίδες ή πεζούλες  πάνω στην πλαγιά του βουνού.
    Μια πολύ έξυπνη και πρακτική ιδέα. Ας δούμε τι αναφέρεται στο blog MethanaVolcano:
   "Μερικά λόγια για το ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ. Ήταν ένα παλιό όνειρο, θαμπωμένο από τα χρόνια, όμως κανένα παιδικό όνειρο δεν χάνεται έτσι εύκολα.
Η απόφαση να επιστρέψω στις ρίζες, στον τόπο μου, είχε σκοπό, να δώσει ζωή στο χωριό μας μαζί με την ελπίδα της συνέχειας.
Η παραδοσιακή Ταβέρνα έγινε, αρχικά, για να έχουν την ευκαιρία οι λίγοι σεβαστοί γέροντες που απέμειναν, να ξαναβρεθούν και πάλι μαζί στη λιακάδα ή δίπλα στο αναμμένο τζάκι το χειμώνα. Ταυτόχρονα, έγινε και το σημείο συνάντησης, ανάπαυσης και διασκέδασης των εκατοντάδων επισκεπτών του ηφαιστείου.
Πίστευα, ότι η προσπάθεια αυτή έπρεπε να συνεχιστεί με τη δημιουργία του Ανοιχτού Θεάτρου, ήθελα να χαρίσω στον ονειρικό αυτό τόπο ήχους, φωνές και χρώματα.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε το μόχθο και την αγωνία της υλοποίησης αυτού του ονείρου,συνεχίζουμε, βελτιώνοντας το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών, αυστηρά προσηλωμένοι στην ποιότητα και στην αυθεντικότητα των παρουσιάσεων, οι οποίες, όπως θέλουμε να ελπίζουμε, θα πολλαπλασιαστούν, ώστε τα καλοκαίρια μας να είναι γεμάτα νύχτες Πολιτισμού και χαράς."