Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Μια βυθισμένη πολιτεία στην Επίδαυρο

    Η Αργολική γη και ειδικότερα ο κόλπος και η περιοχή της Επιδαύρου δεν θα παύσει να μας γοητεύει με τα αρχαιολογικά μνημεία, την ιστορία της, τη μαγευτική φύση και  το τοπίο της. Όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα  του Saronicmagazine. gr όπου μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο, μπορεί κανείς να διακρίνει μια βυθισμένη πολιτεία στον κόλπο της αρχαίας Επιδαύρου.
   Στην παραλία «Καλυμνιός» μέσα στη θάλασσα και σε μικρό βάθος, ένα τμήμα της αρχαίας πόλης έχει βυθιστεί και στα νερά αχνοφαίνονται τα απομεινάρια της, είτε με βάρκα είτε κολυμπώντας. Σε κάποια σημεία σώζεται ακόμα και ο αρχαίος λιμενοβραχίονας.
    Μην ξεχνάμε  και την ύπαρξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου σε βάθος πολλών μέτρων μέσα στη θάλασσα που εντόπισε ο γνωστός δύτης Κώστας Θωκταρίδης στον κόλπο της Επιδαύρου και συνδέεται με το γειτονικό ηφαίστειο των Μεθάνων.
   Στη χερσόνησο των Μεθάνων έχουν εντοπιστεί και χαρτογραφηθεί περί  τους 30 κρατήρες. Στο σημείο αυτό να πούμε πως ο Δήμος Μεθάνων έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά κυκλοφορώντας σχετικό CD   με πληροφορίες  για τα Μέθανα, συμπεριλαμβανομένου και του ηφαιστείου που όπως αναφέρουν οι επιστήμονες θεωρείται ενεργό και σχετίζεται με  τα εν ενεργεία θερμά λουτρά  της πόλης.