Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μια καμήλα στην Αίγινα.

    Δεν πρόκειται  για την προϊστορική εποχή της Αίγινας, όπου σύμφωνα με  τους επιστήμονες στα νησιά  του Αιγαίου αλλά και στον ηπειρωτικό χώρο ζούσαν ακόμα και ελέφαντες.
    Οι δύο φωτογραφίες που ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα η κ. Αννίτα Λεούση - Χαρτοφύλακα (ΑΙΓΙΝΑ παλιές φωτογραφίες) από τη φίλη της σελίδας κ. Μεθενίτη, έρχονται από τη δεκαετία του ' 70. Μια  καμήλα καμαρώνει ήρεμη ανάμεσα  στους κατοίκους  του Ασωμάτου (επάνω) και τους μαθητές με ποδιά στην αυλή του Κυβερνείου. Ήταν μια εποχή όπου στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων έκανε βόλτα ο αρκουδιάρης ή κάποιοι περιέφεραν σπάνια ζώα σε δρόμους και σχολεία για φωτογράφηση με το αζημίωτο ασφαλώς. Ίσως το τέλος εκείνης της εποχής.
    Ανάμεσα στους μαθητές στο κέντρο πίσω από την καμπούρα η δασκάλα της τάξης.  Όπως σημειώνει η κ. Μεθενίτη:
  "Την καμήλα την έφερε ο παππούς μου Στελιος Λαμπαδάριος για να βγάλουν φωτογραφία στον Ασώματο". Διακρίνεται ίσως και το φορτηγάκι επάνω αλλά δεν νομίζω να χώρεσε η καμήλα μέσα εκεί.

   Εικονίζονται από αριστερά: Κατερίνα Γελαδάκη Ελένη Χατζινα Κατερίνα κ Σώζος Λαμπαδάριος Χαρίκλεια Κουκούλη Στέλλα Πηγιαδίτη Στέλιος Λαμπαδάριος Στέλλα λαμπαδαριου Καίτη Γελαδάκη θεοδοσης κ Λίλη Πανταζή Κικη Μαρωτου Αντιγόνη  Κλώνου

 Φωτογραφία της κ. Γ. Κρέτση
  Ένα ζώο εμφανώς κουρασμένο, "έξω από τα νερά του". Άραγε πως μεταφέρθηκε στην Αίγινα και για ποιό λόγο;  Πάντως οι  δύο εικόνες είναι χαριτωμένες και αρκετά σπάνιες.