Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μια επιστολή για την "Αιγιναία"



    Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα  στην ανάγκη στήριξης   του περιοδικού "Αιγιναία"  ώστε να συνεχίσει να εκδίδεται  και να προσφέρει  τους πλούσιους πολιτιστικούς χυμούς του στο αναγνωστικό κοινό της Αίγινας αλλά  και των φίλων του νησιού.
     Μετά από σύσκεψη της Συντακτικής Ομάδας αποφασίστηκε να συνταχθεί μια ανοιχτή επιστολή η οποία ήδη έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο με σκοπό να κινητοποιηθούμε όλοι ώστε να μην ανασταλεί η έκδοση του περιοδικού.
 Αγαπητοί φίλοι ,
  Γνωρίζετε ίσως το περιοδικό ‘’Η Αιγιναία”, το οποίο κυκλοφορεί στην Αίγινα από το έτος 2000 μέχρι και φέτος, έχοντας ήδη εκδώσει 27 εξαιρετικού ενδιαφέροντος τεύχη. Με τη θεματολογία των άρθρων και την εγκυρότητα των συνεργατών που τα υπογράφουν, έχει ήδη κατακτήσει μία ζηλευτή θέση στη καρδιά των Αιγινητών και των επισκεπτών και φίλων του νησιού μας.
   Τα περιεχόμενα των δημοσιεύσεων της προσφέρουν μία εικόνα της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της λογοτεχνίας, της τέχνης, της οικονομικής ζωής, του περιβάλλοντος, της λαογραφίας του νησιού και των δραστηριοτήτων των κατοίκων του.
    Το περιοδικό εκδίδεται από την ομώνυμη Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘’Η Αιγιναία’’, η οποία έχει διοργανώσει και πολλές επιτυχημένες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, μουσικές συναυλίες κ.α.

Όμως με τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση της χώρας και μετά το δυσβάστακτο οικονομικά τέλος επιτηδεύματος που επεβλήθη στο περιοδικό από 5ετίας- παρότι η έκδοσή του είναι μη κερδοσκοπική- η επιβίωση της Αιγιναίας καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη.
    Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσάς, πιστεύοντας ότι η οικονομική σας προσφορά υπό μορφή χορηγίας, δημοσίευσης, διαφήμισης ή δωρεάς μπορεί καίρια να συμβάλλει στη διάσωση και συνέχεια του περιοδικού, σε μία εποχή μάλιστα που ο έντυπος λόγος υποχωρεί και η οικονομική κρίση δυσκολεύει αφάνταστα προσπάθειες προαγωγής και ανάδειξης του τοπικού πολιτισμού, όπως είναι αυτή της Αιγιναίας.

Πληρ. Κ. Γεώργιος Μπόγρης τηλ. 2297026625 και 6944370587 και gebogris@cyta.gr
Με θερμές ευχαριστίες Η Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού ‘’Η Αιγιναία’’.