Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

"Ο βυθός της Αίγινας" στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

 Ναι  είναι ο βυθός γύρω από την Αίγινα. Ακόμα και για  τους πιό δύσπιστους ο φακός της κ. Ρένας Καρακατσάνη δίνει τις  δικές του απαντήσεις. Εικόνες μοναδικής ομορφιάς  από το βυθό έτσι όπως τον καταγράφει η κ. Ρένα Καρακατσάνη όταν βουτά με μια απλή μάσκα και μια  φωτογραφική μηχανή "της πλάκας" όπως η ίδια λέει. Και να σκεφτείτε, συνεχίζει, ότι αυτές οι φωτογραφίες προέρχονται από ένα μέτρο βάθος κυρίως από την περιοχή της Σουβάλας, στην οποία κατοικεί  τις τελευταίες δεκαετίες.
   Η κ. Ρένα Καρακατσάνη είναι απόγονος της γνωστής οικογένειας Καρακατσάνη από  την Παχεία Ράχη. Η οικογένεια  του γλύπτη και καλλιτέχνη Καρακατσάνη που πρόσφερε εξαιρετικές υπηρεσίες  στο δημόσιο τομέα αλλά και στην Αίγινα ειδικότερα.

 Η κ. Καρακατσάνη εδώ και χρόνια  φωτογραφίζει το βυθό της θάλασσας  γύρω από την Αίγινα. Παλαιότερα είχε παρουσιάσει τη δουλειά της σε ειδική εκδήλωση στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και είχε εκθέσει  φωτογραφίες  της στη Σουβάλα στο Ξενοδοχείο "Έφη".
  Χθες Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου είχαν σειρά οι μαθητές  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας να απολαύσουν το έργο της κ. Καρακατσάνη και να ξεναγηθούν στο υποβρύχιο κόσμο  της. Η κ. Καρακατσάνη έδωσε πολλές εξειδικευμένες πληροφορίες  στους μαθητές για τον υποθαλάσσιο κόσμο του Σαρωνικού και μέσα από τις φωτογραφίες της παρουσίασε τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο οικοσύστημα με την εμφάνιση πολλών αχινών ή την υπεραλίευση.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ναυάγιο στη Σαλαμίνα και τις συνέπειές  του στην καθαρότητα των ακτών και της θάλασσας.
 Η κ. Ρένα Καρακατσάνη είναι μεταφράστια βιβλίων και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στα αγαπημένα της νησιά, την Αίγινα  και την Τζιά.