Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Δύο Αιγινήτικα μουσικά σχήματα στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Φιστικιού.

  Φωτογραφίες: Νέλλη Πετροπούλου από Saronic magazine

   Κατόρθωσαν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το 9ο Φεστιβάλ Φιστικιού κρατώντας τον κόσμο μέχρι τη μία  τα ξημερώματα στην παραλία. Είναι δύο πολύ ικανά μουσικά σχήματα  με διαφορετικό στίγμα και άποψη που υπηρετούν διαφορετικά μουσικά είδη. Χωρίς την έπαρση που χαρακτηρίζει παρόμοια σύνολα με ευφάνταστα ονόματα και εξυπνακίστικους τίτλους, τούτα τα παιδιά με σεμνότητα και αγάπη γι' αυτό που κάνουν μας αποζημίωσαν με το δικό τους τρόπο.
   Μπορεί  στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ να μην αναφερόταν η συμμετοχή τους, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να έχουν ένα μοναδικό δημιουργικό άγχος πριν την εμφάνισή τους. Κάτι που μαρτυρεί  το πόσο σέβονται το κοινό τους και αυτό που κάνουν. Και το κοινό τους είναι οι δικοί τους άνθρωποι, οι φίλοι, οι φίλες, οι συγγενείς, οι γονείς, οι γείτονες, οι δάσκαλοί τους κι γενικά όλοι εκείνοι που αγαπούν, που δεν θέλουν να τους απογοητεύσουν γιατί τους στήριξαν στο ξεκίνημά τους.

  Το πρώτο γκρουπ αποτελούμενο από τους Μανώλη Μακαρατζή (κιθάρα - φωνή), Δρίσα Δημήτρη (κιθάρα), Ντάνιελ Τουντζάρη (Μπάσο) και Κοντιζά Κωνσταντίνο (ντραμς)  ζέστανε τις ψυχές των θεατών με ήχους μοντέρνους, ροκ και έντεχνων τραγουδιών  απέσπασε πολλά επαινετικά σχόλια  και καταχειροκροτήθηκε. Οι επιλογές  των τραγουδιών πολύ προσεγμένες και ιδιαίτερες.

  Το δεύτερο γκρουπ περισσότερο γνωστό από πολλές εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις κατόρθωσε να σηκώσει τον κόσμο από τα καθίσματα και να χορέψει. Με πολύ καλές επιλογές λαϊκών και έντεχνων τραγουδιών, με νησιώτικους ήχους, με ζεϊμπέκικα κράτησε το κέφι πολύ ψηλά και έριξε την αυλαία του Φετσιβάλ μέσα σε μια ατμόσφαιρα πανηγυριού. Ήταν οι Εικοσιπεντάκης Δημήτρης (βιολί - λύρα ακορντεόν), Μαρμαρινός Βαγγέλης (μπουζούκι), Σώρρος Σταύρος (κιθάρα), Βούλγαρης Γιάννης (ντραμς).

  Δύο μουσικά σχήματα  για τα οποία μπορεί η Αίγινα να είναι περήφανη. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με την  ίδια συνέπεια, την ίδια αγάπη για  τη μουσική, την ίδια σεμνότητα.