Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Η υπεραιωνόβια ελιά της Αίγινας στην 11η θέση του κόσμου.


   Η υπεραιωνόβια ελιά στο νησί του Αργοσαρωνικού κατέκτησε την 11η θέση σε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για τα πιο όμορφα δέντρα του κόσμου…  Η  εικονιζόμενη ελιά  βρίσκεται  στον αρχαίο ελαιώνα  της Αίγινας ανάμεσα σε πολλές όμοιες  της. Στο μαγικό αυτό χώρο που περικλείεται από μικρά υψώματα και  το Όρος  της  Αίγινας, υπάρχουν πολλές  αιωνόβιες ελιές σε ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό και ασυνήθιστο  για το νησί του Σαρωνικού.
    Είναι μια περιοχή που δεν την έχει αγγίξει  η τουριστική ανάπτυξη, έχει μείνει στην κυριολεξία ανέγγιχτη από  το χρόνο και διατηρεί  το ύφος άλλων εποχών. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά  ζώα όπως πρόβατα ακόμα και αγελάδες, τρία εκκλησάκια και μια  παλαιά δεξαμενή στην οποία  συγκεντρώνονταν  τα νερά  που κατέβαιναν  από το Όρος.
    
   Αρκετές  φορές  η περιοχή έχει επιλεγεί  για φωτογραφήσεις  όπως από το διάσημο οίκο μόδας HERMES. 
   
   Η  κατάταξη της ελιάς  στα πιό διάσημα  δέντρα  του κόσμου,  τιμά  την Αίγινα και  αποδεικνύει ότι  όταν  προσέχουμε και  διατηρούμε  το περιβάλλον καθαρό και αναδεικνύουμε τις  φυσικές ομορφιές  του τόπου μας, μόνο  ουσιαστικό κέρδος μπορούμε να αποκομίσουμε.