Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

"Αβέρωφ" ένα πλοίο που δεν σιώπησε ποτέ.

 Δεν χρειάζονται οι μεγάλες βραβεύσεις για να καταλάβουμε  εμείς οι Έλληνες τη σπουδαιότητα του αιωνόβιου πολεμικού πλοίου - θρύλου για την Ελλάδα και τους αγώνες της. Είναι  το πλοίο που επέζησε από δύο παγκόσμιους πολέμους και μπήκε  στα Δαρδανέλια. Είναι  το σύμβολο  της ελληνικής ναυτοσύνης και το μεγαλείο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
   Αγκυροβολημένο  στον Πόρο παλιά, στον Φλοίσβο και  στη Θεσσαλονίκη γίνεται σημείο αναφοράς και η παρουσία του διδάσκει Ιστορία. Βάζει σε δοκιμασία  την κρίση μας και ωθεί σε επαναπροσδιορισμό και επανατοποθέτηση απέναντι σε γεγονότα, πρόσωπα, στιγμές της ζωής του Έθνους των Ελλήνων.
   Κι αν τα κανόνια του  σιώπησαν εκείνο μιλά  με τη μοναδικά κομψή γκρίζα φιγούρα του. Μιλά για ευθύνες και υποχρεώσεις απέναντι στον τόπο, στην Ελλάδα, στις νέες  γενιές.
   Ναι  το θωρηκτό "Αβέρωφ" είναι το πλοίο  της χρονιάς γιατί είναι το πλοίο  της καρδιάς όλων των Ελλήνων  και επιλέχθηκε από τη Lloyd’sList να βραβευθεί με το βραβείο “Πλοίο του έτους 2017”, για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο Έθνος.