Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Εφραίμ ευλόγησε τη βασιλόπιτα στην Αίγινα.



 «Αν δεν ήταν το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου να χρηματοδοτεί την λειτουργία του Νοσοκομείου Αίγινας και του Λεουσείου Ιδρύματος, αυτά δεν θα λειτουργούσαν».
  Μια  σημαντική επισήμανση από  τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ χθες Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο Ι. Ναό  της Παναγίτσας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της τοπικής Εκκλησίας.
Και η κουβέντα αυτή δεν ειπώθηκε απλά, είναι μια σημαντική διαπίστωση που καταδεικνύει τη δυσκολία, τον αγώνα και την αγωνία για να λειτουργήσουν αυτά  τα Ιδρύματα. Η εκδήλωση πέρα από τον πολιτιστικό και εθιμικό χαρακτήρα της είχε και πνευματικό, με  τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη να αναλύει και να επισημαίνει την αξία της εκκλησιαστικής ζωής  και την ανάγκη να αποκτήσουν οι χριστιανοί σήμερα την εμπειρία  της Εκκλησίας, της κοινής ζωής, της εκκλησιαστικής κοινότητας. Στην ομιλία του έκανε συχνές αναφορές με στιγμιότυπα και διδαχές των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου.
 Ακολούθως ευχαρίστησε τους εφημερίους των ενοριών για το έργο που επιτελούν στον αμπελώνα  τους και ανέφερε την ευγνωμοσύνη  του για το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου που δεν παύει να είναι ο σιτοδότης των δύο Ιδρυμάτων. Δεν παρέλειψε  να ευχαριστήσει τα Διοικητικά Συμβούλια  των δύο Ιδρυμάτων, αλλά  και την «ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός» για  την συμπαράστασή της. Για  τη λειτουργία  του Συσσιτίου στο Λεούσειο Ίδρυμα ευχαρίστησε ιδιαίτερα την υπεύθυνη για την προετοιμασία  των γευμάτων καθημερινά, την καθηγήτρια  κ. Έφη Παπαευσταθίου.
  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δ. Μούρτζης, ο αντιδήμαρχος κ Ε. Δέδες, η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Κ. Σαλπέα και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φ. Τζίτζης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικά ακούσματα από το Σύλλογο της ΜΟΥΣΑ και από την παιδική χορωδία που διηύθυνε ο π. Νικόλαος Γαρυφάλλου.