Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

"Ήλιος με δόντια" στο 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

 Ο κ. Βασίλης Βασιλάκης επανέρχεται στην Αίγινα με την παράσταση του "Ήλιου με δόντια" που είχε παρουσιάσει πρώτη φορά στο "Γράμμα" και κατόπιν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Η παράσταση εκείνη έκανε τη διαδρομή σε Αθήνα, Χίο και σε άλλα σημεία της Ελλάδας και επιστρέφει ανανεωμένη την Κυριακή το βράδυ και πάλι  στην Αίγινα.
  Το 9ο Φεστιβάλ Θεάτρου ολοκληρώνει τις παραστάσεις του με τον "Ήλιο με δόντια" σε διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο  του Γ. Μακριδάκη, από τον κ. Βασίλη Βασιλάκη, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία δική του.
  Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 21.15  στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου.


Ένας σπαραχτικός μονόλογος, μία χειμαρρώδης συνειρμική αφήγηση ζωής, που ακροβατεί ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο, στο τώρα και στο χθες, με πικρές αναφορές στα ”χρηστά ήθη” της ελληνικής επαρχίας, την υποκρισία, τον μίζερο καθωσπρεπισμό.Ο Κωνσταντής. Ένα θύμα κοινωνικού ρατσισμού στις αρχές του αιώνα στη Χώρα της Χίου. Ένας άνθρωπος, παράπλευρη απώλεια ενός ιστορικού πολεμικού δυστυχήματος, ο φάκελος του οποίου δεν άνοιξε ποτέ…

Ο Γιάννης Μακριδάκης, συγγραφέας μεγάλων επιτυχιών, ένας πνευματικός άνθρωπος, ερευνητής, μελετητής, που έχει ταράξει τα πολιτιστικά νερά του τόπου του και ο Βασίλης Βασιλάκης, συνεπής για άλλη μία φορά στη θεατρική γραμμή και πορεία που έχει χαράξει, προσκαλούν το κοινό σε ένα ταξίδι στη βαθειά αλήθεια του θεάτρου.

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο «Ήλιος με δόντια», του Γιάννη Μακριδάκη, Εκδόσεις Εστία.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία - Θεατρική μεταφορά: Βασίλης Βασιλάκης
Φωτογραφία back-stage: Κορίνα Χαριτοπούλου, Πέννυ Κτενά, Χριστίνα Σαρλάμη
Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ.
Προπώληση: 8 Ευρώ. Φοιτητικό- Ανέργων –ΑΜΕΑ 8 Ευρώ.