Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Έκθεση παλαιών φωτογραφιών της Κυψέλης

 Στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης άνοιξε και λειτουργεί η έκθεση παλαιών φωτογραφιών από τη ζωή της Κυψέλης τον προηγούμενο αιώνα. Φωτογραφίες από τη δεκαετία  του 1930 έως του 1970 φιλοξενούνται στην ισόγεια αίθουσα  του κτιρίου.
  Τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή 23  Αυγούστου προσελκύοντας δεκάδες επισκέπτες. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως  την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου καιθα λειτουργεί κάθε Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή και ώρες 19.00 - 21.30.


Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που φιλοξενούνται στην έκθεση του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, προέρχονται από προσωπικά αρχεία και ιδιωτικές συλλογές Κυψελιωτών. Είναι ένα πολύτιμο και ανεπανάληπτο υλικό με  ιστορική , κοινωνική , πολιτιστική, θρησκευτική και λαογραφική αξία. Μέσα από τις εκατοντάδες φωτογραφίες παρουσιάζεται ανάγλυφα μοναδικά και ίσως συγκινητικά, η ζωή της Κυψέλης μέσα στον 20ο αιώνα. Στιγμές από Εθνικές εορτές, λιτανεύσεις της εικόνας της Ευαγγελίστριας, σχολικές εορτές, πανηγύρια, γάμοι, βαφτίσια, εκδρομές, κοινωνικές στιγμές, ώρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς κάτω από δέντρα ή στη παραλία της καβουρόπετρας.