Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Οι "Εικαστικές περιπλανήσεις" της Ξένης Πετρίτου Τριανταφύλλου

 Μπορεί ο Αύγουστος να μας αποχαιρετά, αφήνει όμως εικαστική προίκα στο Σεπτέμβριο πολλές και όμορφες εκθέσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει σε πολλά σημεία  της πόλης της Αίγινας και εκτός. Αρχαιολογικό Μουσείο, Λαογραφικό Μουσείο, Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, εστιατόριο Il Posto Κυψέλης, ξενοδοχείο Μπράουν, φιλοξενούν δημιουργίες πολλών καλλιτεχνών που οι περισσότερες από αυτές εντάσσονται στα πλαίσια  του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

    Μια από αυτές  τις εκθέσεις είναι οι: "Εικαστικές Περιπλανήσεις" της Ξένης Πετρίτου – Τριανταφύλλου  που έκαναν εγκαίνια την  Πέμπτη, 29 Αυγούστου, στις 8:00 το βράδυ, με κεντρικό της θέμα την Φιστικιά, την πρωταγωνίστρια του Φεστιβάλ, στην αίθουσα  του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Πολλοί φίλοι της Ξένης Πετρίτου-  Τριανταφύλλου έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια άλλης μιας έκθεσης της δημιουργού και είχαν την ευκαιρία  να απολαύσουν  τα θαυμάσια  τοπία  της Αίγινας αποτυπωμένα από το χρωστήρα της Ξένης. Πέτρινοι Φάροι, ξωκλήσια της Παλαιάς Χώρας, Κάστρα αλλά  και θαλασσινά τοπία είναι  τα θέματα που πλαισιώνουν  την εμβληματική φιστικιά  που δεσπόζει στο κέντρο της αίθουσας.
 
Όπως αναφέρει  το δελτίο τύπου: "Αναδυόμαστε μέσα από τους πίνακες της ζωγραφικής της με τους φωτεινούς βυθούς και τις φουρτουνιασμένες θάλασσες, για να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο, όπου θα συναντήσουμε την ιστορία της Αίγινας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας αποτυπωμένη στον καμβά αναδεικνύοντας αρχαίους ναούς, μεσαιωνικά κάστρα, πέτρινους φάρους, και βυζαντινά εξωκλήσια"

Η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Διάρκεια έκθεσης 29 Αυγούστου-15 Σεπτεμβρίου 2019 Ώρες λειτουργίας:10:00-13:00 και 17:00-23:00.