Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

«Κάποτε στη Χαλασμένη»



  Μία έκθεση παλαιών φωτογραφιών για τη ζωή της Κοινότητας της Κυψέλης  έρχεται να ξυπνήσει μνήμες και να προκαλέσει  τη νοσταλγία μας.   Ήταν η εποχή που η Κυψέλη ακόμα λεγόταν «Χαλασμένη». 
  Η  κοινωνική, η σχολική, η ενοριακή ζωή και επαγγελματική ζωή των κατοίκων  του χωριού προβάλλεται μέσα από εκατοντάδες ασπρόμαυρες  φωτογραφίες και γυρίζουν  τον  επισκέπτη  της έκθεσης  στα δύσκολα χρόνια  των περασμένων δεκαετιών που μπορεί  η φτώχεια να ήταν  το κύριο χαρακτηριστικό, ωστόσο οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν  δυνατές, τα όνειρα και οι ελπίδες  για  μια καλύτερη ζωή  αδιαπραγμάτευτα, η καθημερινότητα απλή και αφτιασίδωτη, το τραπέζι κοινό  για όλους, το πανηγύρι της ζωής στο κέντρο  του χωριού, κάτω από  τον τρούλο  της  Ευαγγελίστριας, δίπλα στην Κοινότητα, γύρω από το Ηρώον, στην αυλή του Σχολείου.
  Η έκθεση που εντάσσεται στις  προ- Φεστιβαλικές εκδηλώσεις του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 23  Αυγούστου  ώρα  20.00 και θα παραμείνει ανοιχτή  μέχρι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Ημέρες επισκέψεων Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή και ώρες 19.00 – 21.30.
Οργάνωση: Γιώργος Μπήτρος.

Φωτογραφία δημοσίευσης: Δημ. Ζάμπος